Primarul Constanţei, Radu Mazăre, se vaită că nu mai are bani să treacă strada, cardurile fiindu-i blocate. Din această cauză, el trebuie să plătească totul cash. El a declarat marți că ANAF i-a blocat conturile personale pentru recuperarea unei sume de 700.000 de lei, banii provenind din amenzile judiciare încasate de Primărie.

“Am toate conturile blocate. Pentru că toate amenzile judiciare pe care le-a primit Primăria de-a lungul sutelor şi miilor de procese în care se judecă cu diverşi cetăţeni ori societăţi, mi-a fost pus sechestru de către domnii de la ANAF mie personal”, a spus Mazăre, citat de Mediafax.

Primarul Constanţei spune că este pentru a doua oară când se întâmplă acest lucru, prima dată contestând şi câştigând în instanţă ridicarea popririlor: “S-a întâmplat lucrul ăsta şi acum un an şi ceva, pentru cinci miliarde (n.r. – 500.000 RON). Sigur, juriştii au contestat şi au spus în instanţă că primarul nu este Radu Mazăre, cetăţeanul, ci este Consiliul Municipal, prin primar. Domnii de la ANAF au considerat că dacă la primarul Radu Mazăre este trecut CNP-ul, trebuie să plătesc eu personal amenzile. Pentru cele cinci miliarde ne-am judecat şi în şapte procese instanţele au spus că da, este primarul municipiului. Dacă Primăria câştigă un proces nu bag eu banii în buzunar, Radu Mazăre, intră la municipalitate. Au deblocat conturile pentru cele cinci miliarde şi acum mi-au mai pus pentru încă şapte miliarde”.

Mazăre a completat că 80 la sută din sumele pentru care i s-a pus lui poprire pe conturi au fost poprite şi la Primărie. El spune că i-au fost blocate conturile, dar trăieşte acum din banii “cash”, pe care îi are trecuţi şi în declaraţia de avere.

“Au pus sechestru pe trei conturi – două la o bancă şi unul la altă bancă. Noroc că nu am prea mulţi bani pe acolo, că eu mă aştept la orice. Acum din cash trăiesc, pe care îl am în declaraţia de avere”, a spus Mazăre.

Articolul precedentIoan Niculae, la DIICOT pentru audieri în dosarul Romgaz.
Articolul următorCopos mai asteapta. Sentinţa amânată pentru 25 august