Emil Boc cere adoptarea Codului Finanțelor Publice Locale

Edilul Emil Boc pune punctul pe „i”, la întâlnirea dintre premier și primarii de municipii

Emil Boc
Emil Boc / Foto: Facebook

În cadrul întâlnirii dintre primarii de municipii și premier, edilul Clujului, Emil Boc, a declarat că în cele şase luni de începutul anului s-ar fi întâmplat multe lucruri bune, referindu-se, în acest caz, la cotele din impozitul pe venit, mulțumitoare, după cum a subliniat chiar Boc. „Faptul că ele au crescut este parte plină a paharului şi pe aceea o subliniem. De asemenea, faptul că asistenţa socială este acoperită în proporţie de 90% dacă şi în fapt prin rectificările fiscale se vor regăsi aceste sume în bugetele locale e un lucru de salutat. Până acum prevederea există, sperăm că se va continua cu alocarea aferentă procentului de minim 90%”, a mai spus Emil Boc.

Emil Boc, președintele Asociaţiei Municipiilor din România, spune că primarii vor adoptarea Codului Finanţelor Publice Locale

Preşedintele Asociaţiei Municipiilor din România, Emil Boc, a transmis astăzi că primarii doresc adoptarea Codului Finanţelor Publice Local „pentru a exista predictibilitate şi previzibilitate, menţionând că în acest an s-a revenit la un nivel al cotelor din impozitul pe venit mai mic decât cel stabilit în legea bugetului, iar acele cheltuieli nu au mai fost rambursate administraţiei publice”.

Citește și: Cîțu le promite primarilor bani, însă le pune și condiții

Mai mult, edilul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a punctat, de asemenea pe faptul că există câteva lucruri care încă nu au fost realizate, „ne referim aici la costul standard per antepreşcolar. Deşi există din 2011 Legea Educaţiei Naţionale, creşele astăzi au costul suportat aproape în integralitate de către primării în condiţiile în care costul standard la învăţământul preuniversitar există, costul standard la antepreşcolar nu există”, a mai spus Emil Boc, adăugând că tocmai din acest motiv ar trebui adoptat, de urgență Codul Finanţelor Publice, care ar ajuta municipiile să se dezvolte.

A se observa că, și de data aceasta, primarul Clujului se află pe aceeași lungime de undă cu Florin Cîțu, cel pe care a declarat deschis că îl va susține în competiția internă din PNL, pentru șefia partidului.

Articolul precedentCîțu le promite primarilor bani, însă le pune și condiții
Articolul următorCiolacu, adiat de briza europeană. Liderul PSD a lăudat victoria partidului Maiei Sandu, la alegerile parlamentare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.