Klaus Iohannis (captură video)

Deși secțiile de votare s-au închis luni seară, iar în unele situații nici acum nu s-au finalizat procedurile, preşedintele Klaus Iohannis este convins că „a fost o decizie bună” să fie comasate alegerile locale şi europarlamentare.

Declarația a fost făcută ieri, în cadrul unei conferințe de presă în contextul participării lui Iohannis la Summitul B9 de la Riga.

Și, în vreme ce oamenii care au fost implicați în procesele elctorale sunt la capătul puterilor și se confruntă cu dificultăți în procesarea proceselor-verbale întocmite la nivelul secţiilor de votare, Iohannis a ținut să precizeze că „a fost o decizie bună să fie aduse împreună alegerile locale cu alegerile europarlamentare”.

Potrivit Agepres, şeful statului a subliniat că „faptul că aceste alegeri au fost puse împreună, au dus la o participare de peste 50%” și că, deşi au fost „câteva incidente”, alegerile „s-au desfăşurat bine”. Iar Iohannis a mai avut o remarcă: „Rezultatele vorbesc de la sine”.

Alegerile sunt legitime, valide din punct de vedere democratic, atunci când participă un număr mare de alegători (…). (A fost) pasul corect, iar comunităţile şi-au ales preşedinţii de consilii, consilierii pe care i-au crezut potriviţi pentru următorii patru ani. (…)

A fost multă dezbatere în spaţiul public dacă această coaliţie este bună pentru România sau nu. Cred că de data aceasta a venit un răspuns chiar de la alegători, care, în proporţie foarte mare, aproape 50%, au votat lista comună votată de coaliţie şi este foarte corect aşa, după ce coaliţia a reuşit să ofere o guvernare care a permis României să treacă fără prea mare pagubă prin crizele care au pornit exact din acest război purtat de Rusia împotriva Ucrainei”, a arătat Iohannis, conform sursei citate.

Articolul precedent17 pistoale letale fără acte de proveniență, descoperite asupra unui cetățean turc la intrarea în țară
Articolul următorA TREIA BLONDĂ, GĂSITĂ de FBI! TREMURĂ SISTEMUL!