Social democratul Daniel Suciu, fost ministru al Dezvoltării, numai că nu a sărit la jugulara actualului ministru Ion Ștefan, în cadrul unei conferințe de presă. Suciu a făcut vorbire despre minciuni lansate de Ion Ștefan în spațiul public, cu referire la oamenii angajați în minister.

Nu am știut dacă este un politruc incompetent sau dacă este doar un mincinos. Cred că este puțin din amândouă. Știți foarte bine că s-a lăudat că a redus linia ministerului cu 30%, însă minte cu desăvârșire. Domnul ministru Ion Ștefan este secundat de șase secretari de stat. Șase secretari de stat a avut și fosta guvernare. Mai are patru subsecretari de stat. Patru subsecretari a avut și fostul minister. Are și doi secretari adjuncți, exact cât a avut și ministerul pe care eu l-am condus. Ce a redus?

Ion Ștefan nu semnează absolut nimic, toate atribuțiile sunt delegate secretarilor, iar secretarii de stat de la PNL și PMP au doar rol de coordonare.

De asemenea, peste tot domnul ministru spune despre celebrele controale, popriri de la plată. În luna decembrie, Ministerul Dezvoltării a făcut plăți de aproximativ 1,7 miliarde de lei, din care au fost sistate la plata 143 de milioane de lei.

În luna ianuarie s-au plătit 600 de milioane, iar în luna februarie 254 de milioane, iar zilele trecute ne spunea că a retras de la plată 500 de milioane. În aceste condiții, îl invit pe domnul ministru să facă publice toate unitățile administrativ teritoriale cărora nu li s-au decontat sumele de bani”, a detaliat Daniel Suciu.

Articolul precedentMedici și funcționari publici, găsiți incompatibili. Ce mai „ciupeau” pe lângă beneficiile de bugetari
Articolul următor11 persoane, audiate într-un dosar legat de trucarea licitațiilor publice. Prejudiciul, evaluat la milioane de euro