Sursa: Captura video DGA

Doi polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Argeș – Secția nr. 2 Poliție Pitești – Ordine Publică au fost trimiși în judecată, la începutul acestui an, sub acuzația de luare de mită.

Faptele de care sunt acuzați cei doi sunt recente, în decembrie 2021 fiind chiar prinși în flagrant pe când luau bani de la șoferi care greșeau în trafic, pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere. În acest moment, agenții de poliție se află în arest la domiciliu, acuzațiile pe numele acestora fiind de luare de mită în formă continuată – 3 acte materiale.

Pe 17 decembrie, în ziua organizării flagrantului, cei doi poliţişti din Argeş au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar instanța a decis ulterior ca aceștia să fie plasaţi în arest la domiciliu pentru 30 de zile. Măsura a fost contestată de procurori, iar magistraţii Curţii de Apel Piteşti au decis ca cei doi poliţişti să fie arestaţi preventiv. După trimiterea în judecată, instanța a dispus însă din nou plasarea acestora în arest la domiciliu:

Înlocuieşte măsura arestării preventive dispuse faţă de inculpații CHILIMENT DRAGOŞ MARIAN și MATEI EUSEBIU ION, cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o perioadă de 30 de zile, de la data rămânerii definitive a prezentei. Impune inculpatului CHILIMENT DRAGOŞ MARIAN, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat la adresa (…) fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul CHILIMENT DRAGOŞ MARIAN are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu coinculpatul Matei Eusebiu Ion, cu martorii (…).

Impune inculpatului MATEI EUSEBIU ION, pe durata măsurii preventive a arestului la domiciliu, obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte, situat la adresa (…), fără permisiunea organului judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Pe durata arestului la domiciliu inculpatul MATEI EUSEBIU ION are următoarele obligaţii: a) să se prezinte în faţa instanţei de judecată ori de câte ori este chemat; b) să nu comunice cu coinculpatul Chiliment Dragoş Marian, cu martorii (…). Stabileşte ca autoritate pentru supravegherea executării măsurii preventive a arestului la domiciliu IPJ Argeș – Serviciul de Investigaţii Criminale – de Supravegheri Judiciare”.

Din ce arată Direcția Generală Anticorupție într-un comunicat, cei doi inculpați erau desemnați ca polițiști rutieri și, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au primit la momentul flagrantului, de la doi conducători auto, suma de 1.800 lei – câte 900 de lei de la fiecare – pentru a nu le fi suspendate permisele de conducere ca urmare a săvârșirii unor contravenții la regimul rutier.

Însă lucrătorii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Argeș erau delegați de ceva timp să efectueze activități de urmărire penală de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, dat fiind că existau informații legate de „obiceiurile” celor doi agenți.

Anterior, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, în data de 16.11.2021, în timp ce se aflau în exercitarea atribuţiilor de serviciu, cei doi agenți de poliție au primit de la un denunţător suma de 300 de lei, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica acestuia sancţiuni contravenţionale corelative contravenţiilor constatate”, se arată în comunicatul de presă.

Articolul precedentAproape o mie de kituri de monitorizare electronică vor fi achiziționate în acest an
Articolul următorGeneratorul de căldură din cartierul Aviației (Sector 1), fără aviz de mediu