Boc suplimentează bursele școlare cu 1,5 milioane de euro

Bursele de merit vor avea un nou prag al mediei, care a crescut de la 8,50 la 9,50, ceea ce înseamnă că la nivel național aproximativ 730.000 de elevi vor rămânr fără această sursă de venit

Municipalitatea clujeană, condusă de Emil Boc, va suplimenta cuantumul burselor școlare cu 1,5 milioane de euro, a anunțat edilul în cadrul unei conferințe de presă susținută, marți, la Primăria Cluj-Napoca. De altfel, edilul a luat această decizie subliniind importanța pe care o reprezintă atât educația, cât și copiii din Cluj.

„Cuantumul minim al burselor școlare a fost majorat la finele anului trecut (…). Având în vedere importanța pe care educația și, în speță, copii o reprezintă pentru acest oraș, am luat decizia ca peste acest cuantum minim prevăzut de lege, primăria să suplimenteze cuantumul acestor burse după cum urmează: la performanță, pentru olimpici, vor fi de 500 de lei pe lună. Vom avea două categorii de burse de merit: elevii cu media 10,00 vor avea o bursă de 275 de lei, iar cei cu medii cuprinse între 9,50 și 9,99 vor primi 225 de lei, în fiecare lună. Bursa de studiu prevăzută de lege a fost majorată de la 150 de lei la 200 de lei. Bursele de ajutor social, prin care dorim să scoatem cât mai mulți copii din zona de sărăcie și să aibă acces la educație, vor fi majorate de la 200 la 250 de lei”, a anunțat primarul Emil Boc în cadrul unei conferințe de presă din 12 ianuarie.

Ca impact bugetar, aceste suplimentări vor costa municipalitatea 1,5 milioane de euro, edilul subliniind faptul că sumele minimale vor fi asigurate de către Ministerul Educației. „Noi bugetar ne bazăm pe 26 de milioane de lei, care să acopere sumele minimale, noi mai punem încă 7,5 milioane de lei și atunci avem un pachet educațional pentru bursele copiilor, care spunem noi că răspunde la susținerea climatului de învățare din perspectiva elevilor”, a mai spus Emil Boc. Totodată, acesta a precizat că proiectul se va găsi pe masa consilierilor în ședința în care se va aproba și bugetul, cel mai probabil la începutul lunii februarie.

Potrivit HG pentru aprobarea cuantumului minim al burselor școlare, în semestrul II al anului școlar 2021-2022, cuantumul minim al burselor de performanţă, de merit, de studiu şi de ajutor social, de care pot beneficia elevii din învăţământul preuniversitar de stat, cu frecvenţă, este de: 500 lei, pentru bursa de performanță, 200 lei, pentru bursa de merit, 150 lei, pentru bursa de studiu și 200 lei, pentru bursa de ajutor social.

Asociații ale elevilor, nemulțumite de „tăierile” lui Cîmpeanu

Articolul precedentCiolacu pune punctul pe „i”. „Prioritatea PSD este să ajutăm românii să-și poată plăti facturile la energie”
Articolul următorAlina Gorghiu îi mulțumește ministrului Familiei pentru promovarea legii privind monitorizarea agresorilor