Mihai Gâdea, înjosit de Claudiu Târziu: ”Inconștientul rujat, ca o cocotă masculină”

Mihai Gâdea a cam stat mereu în umbra lui Mircea Badea, evitând scandalul și mușchii încordați în direct

Destul de devreme, Claudiu Târziu, co-președintele PAUR, l-a descoperit pe jurnalistul de la Antena 3: i-a adresat calomnii, cuvinte grele, folosind un discurs destul de colorat.

Desigur, România a fost obișnuită, de-a lungul timpurilor, cu amenințările în direct, cu șarada politică mutată în televiziune și cu politicieni care s-au făcut remarcați prin tonul vocii, nu prin argumente viabile. Dacă înainte de 1989 era recomandat să-ți ții gura și să-ți pleci capul, după anii 90, politica a mers mână în mână cu circul. Și mai ales cu acela televizat.

Dacă Antena 3 este celebră pentru audiența pe care o are din cauza sau datorită scandalului, de data aceasta, show-ul a intrat în prelungiri, fiind continuat pe Facebook.

De-a lungul timpului, Gâdea a stârnit diverse controverse și, cum nu îi poate mulțumi pe toți, jurnalistul a fost simpatizat și antipatizat în egală măsură.

Exact ca postul de televiziune pentru care lucrează, Mihai Gâdea a avut ca public două armate: cei pro Antena 3 și cei care verifică știrile din trei surse. Cei din urmă descoperă altfel un adevăr: obiectiv, verificat și prezentat decent.

Primii, adepții Antenei, preferă tot ce se întâmplă ”În gura presei”, păreristica și show-urile de duzină. Mai mult decât atât, preferă scandalul pe pâine.

Toate ca toate, dar Mihai Gâdea a cam stat mereu în umbra lui Mircea Badea, evitând scandalul și mușchii încordați în direct.

Claudiu Târziu, liderul AUR, atac dur către Mihai Gâdea

Ce se întâmplă în urma alegerilor parlamentare din 6 decembrie 2020: Claudiu Târziu se simte îndreptățit să-și arate public o antipatie mai veche. Sau un lanț nesfârșit de antipatii, strânse de-a lungul timpului.

Politicianul i-a adresat cuvinte destul de colorate realizatorului emisiunii Sinteza Zilei, pe care l-a numit ”inconștientul rujat, vopsit și pomadat ca o cocotă masculină”.

Până la tribune, avem spațiul virtual, adică eternul Facebook. Dupa ce Târziu a participat cu o seara inainte la emisiunea Sinteza Zilei, a decis să se răzbune pe contul de Facebook, adresându-i prezentatorului cuvinte jignitoare.

După ploaie vine vremea bună și după nervi intervine calmul, Claudiu Târziu decizând să elimine apelativele jignitoare adresate lui Mihai Gâdea. Cu toate acestea și cu un minim de experiență pe Social Media, cuvintele pot fi vazute în istoricul postarii.

Ce a rămas din postare, după vreo 10 editări:

Boxul e șah cu pumnii. Politica, pînă la măsuri concrete, este box cu vorbe. Eu am făcut și box, am jucat și șah. Însă, pentru a te putea manifesta, este nevoie de un arbitru – taman ce nu a fost Mihai Gidea, în emisiunea lui de ieri, de la Antena 3, în care am fost invitat.

În cadrul aceleași postări, Târziu l-a atacat și pe deputatul Emanuel Ungureanu, membru USR. Claudiu Târziu a folosit cuvinte poetice și despre acesta, susținând că este ”atât de subțirel la minte”, încât a căutat pe internet, în pauza de publicitate, semnificația cuvântului zelot. ”Și, deși a văzut că am dreptate, continuă să spună că nu am folosit bine cuvântul. Profesor cu vechime de 19 ani!”, a adăugat el.

Ca o concluzie, Târziu a spus că nu există termen de comparație între Mihai Gâdea și Răzvan Dumitrescu, de la același post. Despre Dumitrescu, co-președintele partidului PAUR are o altfel de părere, susținând că s-a purtat corect și civilizat cu el.

Când doi se ceartă, un al treilea câștigă: publicul. Dacă eram nostalgici după calomnie, avem calomnie în 2020. Dacă ne era dor de scandal, avem scandal pe Facebook și în direct. Pâine și circ. Și politică făcută cu acrobații în aer, fără plase de siguranță.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentDecembrie fără colindători: măsură drastică sau regulă de bun simț?
Articolul următorCiolacu a găsit soluția pentru rezolvarea crizei din sănătate: Alexandru Rafila
Jurnalist full-time / Pesimist part-time