Sursa foto: Guvernul României
Sursa foto: Guvernul României

În urmă cu 5 ore, Claudiu Năsui a susţinut, pe contul de socializare, că legea prin care se transferă terenul de la Romexpo în proprietatea Camerei de Comerț a României reprezintă “un tun de propoții”.

De asemnea, fostul ministru al Economiei îi acuză atât pe social-democraţi, cât şi pe liberali, explicând că terenul ar fi evaluat la 300 de milioane de euro. Soluția ar fi fost ca acesta să fie scos la licitație, nu să fie dat cu titlu gratuit.

Afacerea Romexpo: alianța PSD-PNL a votat să dea gratuit un teren de minimum 300 de milioane de euro Camerei de Comerț (un ONG privat)

În acest context, Năsui a explicat faptul că legea este votată de alianța PSD-PNL, iar statul român va da terenul gratuit. Este nevoie de lege pentru că nimeni nu e dispus să-și asume pe persoană fizică un astfel de furt, arată Năsui.

Așa că hoții care conduc statul sunt nevoiți să dea tunul prin parlament, ca să se acopere. În felul acesta, procurorii nu mai au ce să facă. Devine lege. Iar parlamentarii se bucură de imunitate pentru votarea ei în parlament. Chiar și pentru o hoție“, a scris Năsui pe contul de Facebook.

Fostul ministru al Economiei a ţinit să precizeze că soluția corectă era scoaterea terenului la licitație. Acesta a adăugat că România rămâne pe locul 1 la sărăcie în muncă, în toată Europa.

Totodată, Nasui a menţionat că vechea clasă politică consideră că nu există un buget pentru scăderea taxelor pe muncă. Cu toate acestea, aceiași politicieni au suficienți bani pentru a da unul dintre cele mai valoroase terenuri ale statului. Este un teren care va ajunge, conform declaraţiilor, la clientela de partid.

Claudiu Năsui: “Să ținem minte asta când ni se spune că România funcționează cu taxele tale”

Năsui a reamintit că Spitalul construit de asociația privată Dăruiește Viață, finanțată din donații 100% private, costă 26 de milioane de euro. La stat, același spital ar fi costat probabil de zece ori mai mult.

Dar nu acesta e subiectul acum. 26 de milioane de euro cu tot cu echipamente. 16 milioane pentru construcția clădirii efective și încă 10 milioane pentru echipamente. Terenul de la Romexpo e evaluat între 300 și 500 de milioane de euro. Chiar dacă luăm limita inferioară a evaluării, PSD-PNL dau gratuit unor șmecheri un teren care costă cât 12 spitale”, a declarat fostul ministru al Economiei.

Articolul precedentNicușor Dan solicită peste 900 de milioane de lei pentru acoperirea subvenției la gaze
Articolul următorCristian Popescu Piedone aduce blocul din „Drăgan” în secolul 21
Jurnalist full-time / Pesimist part-time