Biroul Electoral Central a luat ieri o decizie privind stabilirii ordinii candidaţilor pe buletinul de vot de la alegerile prezidențiale.

Definitiv și irevocabil, românii care vor merge la urne pentru a vota la primul tur al alegerilor prezidențiale au de ales între 14 candidați – 4 independenți și 10 din partea unor fomațiuni politice, mai mult sau mai puțin cunoscute.

Iar ieri, numele acestora au fost introduse „în urnă”, prin tragere la sorți stabilindu-se ordinea în care vor apărea pe buletinul de vot. Potrivit BEC, „tragerea la sorți a fost efectuată (…) în prezența membrilor, a reprezentanților formațiunilor politice care nu sunt reprezentate în BEC, dar care au propus câte un candidat, precum și a reprezentanților candidaților independenți”.

Acestea fiind explicate, la poziţia nr. 1, pe buletinul de vot se va afla Elena-Valerica Lasconi – Uniunea Salvaţi România, la poziţia nr. 2 – George-Nicolae Simion – Alianţa pentru Unirea Românilor, iar la poziţia nr. 3 – Ion-Marcel Ciolacu – Partidul Social Democrat.

Aceștia sunt urmați, în ordinea de pe „tricou” de Nicolae-Ionel Ciucă – Partidul Naţional Liberal; Hunor Kelemen – Uniunea Democrată Maghiară din România; Mircea-Dan Geoană – candidat independent; Ana Birchall – candidat independent; Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională; Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie; Ludovic Orban – Forţa Dreptei; Călin Georgescu – candidat independent; Cristian Diaconescu – candidat independent; Cristian-Vasile Terheş – Partidul Naţional Conservator Român și Silviu Predoiu – Partidul Liga Acţiunii Naţionale.

Alegerile prezidenţiale se vor desfăşura la data de 24 noiembrie, primul tur, respectiv 8 decembrie – al doilea tur de scrutin.

Articolul precedentTăriceanu, achitat în dosarul mitei de 800.000 de dolari
Articolul următorPeste 2500 de pagini are expertiza financiară în Cazul Economat Sector 5 – Exclusiv Ziarul de Investigații