Lovitura lui Tache

În timp ce ”aghiotanții” care își frângeau spinările ca să îi pupe nu doar mâna continuă să facă miliarde peste miliarde.

Iar în cazul ”inocentului” Adriean Videanu, chiar să îi ”pună laba” pe afacerea imobiliară de la Cluj – Napoca. Mai ales că se bucură și de susținerea logistică totală a bunului său camarad, ”edilul pe viață” Emil Boc.

Da, ce este drept, Elena Udrea a avut ”cojones” cât toți ”baronii portocalii” la un loc! Și la ce o ajută? Din moment ce recunoștința inclusiv financiară a plângăciosului miliardar – și proaspăt OPTIMIZAT în Justiție! – Adriean Videanu se îndreaptă către o cu totul altă femeie. Nu, nu soția acestuia, Miorița. Cu toate că și aceasta deține propria cotă standard de acțiuni în toate afacerile patronate pe față sau din umbră de către ”optimizatul” Adriean Videanu.

Cea mai longevivă parteneră a miliardarului– de afaceri, desigur – fiind octogenara Tinca Bălțatu. O doamnă ajunsă la 80 de ani, dar care a reușit să fie mai discretă și decât mătușa Tamara…

Cu toate că nu i-a fost probabil deloc ușor să rămână, de peste 25 de ani, ”FEMEIA FĂRĂ CHIP” din spatele ”răsfățatului sistemului”, Adriean Videanu. Și, mai nou, și a lui Emil Boc. Totul după ce ”afacerea secolului” de la municipiul păstorit de Boc este achiziția, în exclusivitate și cu ”banii jos”, a întregii producții de borduri a companiei ADAM STONE S.A. Companie căreia afacerile din Cluj – Napoca îi merg atât de bine, încât tocmai ce a decis să construiască o fabrică de materiale de construcții pe chiar ”feuda” lui Boc! Decizie de oportunitate care, bineînțeles, a fost luată de către ”unicele acționare” din acte, Miorița Videanu și … Tinca Bălțatu. Aceeași Tinca Bălțatu nelipsită din acționariatul oricărei afaceri a familiei Videanu. Indiferent că este asociată cu Adriean Videanu, cu soția acestuia, Miorița Videanu sau ”prințesa” miliardarului, Alexandra. Nimănui, dar absolut nimănui din familia Videanu netrecându-i vreodată prin cap să facă o afacere, să vândă, să cumpere sau să plimbe bani fără a o avea alături și pe Tinca Bălțatu cea ajunsă, iată, la aproape 80 de ani!

Iar reconstituirea acestui întreg ”puzzle” financiar de miliarde de lei începe undeva în 1998. Atunci când, după cum susține biografia romanțată a fostului vicepremier, două fonduri de investiții au avut o asemenea încredere oarbă în ”viziunea sa de afaceri”, încât i-au pus la dispoziție o sumă uriașă pentru acea vreme, 5.500.000 dolari, pentru a prelua MARMOSIM, în numele TITAN MAR.


Miorița Videanu 

Drept urmare, în acționariatul TITAN MAR figurau Adriean Videanu, Miorița Videanu, fondurile de investiții ”off-shore” și cipriote RAEF și RIF, dar și… Tinca Bălțatu. Cele două fonduri au dispărut însă misterios după preluarea colosului comunist, dar au rămas soții Videanu și Tinca Bălțatu!

Credincioșii soți Videanu păstrând ”talismanul” numit Tinca Bălțatu până și în dezvoltarea celui mai important proiect imobiliar din București, cel din 13 Septembrie.

Astfel că aproape nici nu mai ai de unde să te lămurești dacă banii lui Videanu sunt la Tinca Bălțatu sau invers… Și când vorbim de bani, vorbim de MILIARDE! Precum cele băgate în RAEF și RIF de investitori care au vrut să își păstreze anonimatul… Fără ca măcar să clipească din ”ochii lor albaștri”…

Articol preluat din ASI-Romania

VIACătălin Tache - Lovitura lu' Tache
SURSĂASI-Romania
Articolul precedentPopescu Piedone, atac fără precedent la NicușorDan – ”Bă’, mincinosule! Bă’, papagal vopsit! Bă, circarule! Mi-e silă de tine!”
Articolul următorCiolacu: „Acest Guvern este pe traseul corect pentru a-i proteja pe români de scumpiri”