iohannis referendum
Foto: presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, în legătură cu faptul că Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu nu vor merge la consultările de vineri de la Cotroceni pe marginea situaţiei din justiţie, că i se pare „de-a dreptul ciudat”.

„Este o consultare cu foarte multă deschidere din partea mea. Consider că dacă am convocat un referendum cu temă centrală justiţia, lupta anticorupţie şi situaţia din justiţie se tot discută şi din păcate multe chestiuni sunt chiar foarte negativ prezentate de sistemul de justiţie, atunci o discuţie se impune. Sunt dispus în marja acestor consultări să discut şi despre alte teme. Faptul că unii nu vor să vină la discuţii cu preşedintele mi se pare de-a dreptul ciudat. Sigur eu nu oblig pe nimeni. Să refuzi o ofertă la dialog e cel puţin ciudat. Dacă se răzgândesc sunt bineveniţi. Eu îmi doresc un dialog real cu partidele”, a afirmat Klaus Iohannis miercuri, înaintea participării la Consiliul European de la Bruxelles.

Întrebat ce paşi va face după consultările de la Cotroceni, şeful statului a răspuns scurt: „Asta o să vă spun la momentul potrivit”. Șeful statului a anunţat vinerea trecută că va invita la consultări partidele politice pe tema situaţiei justiţiei. Conform anunţului Administraţiei Prezidenţiale, joi au fost invitaţi reprezentaţii PNL, de la ora 15.00, ai USR de la ora 16.00, cei ai PMP de la ora 16.45, la 17.30 – UDMR şi la 18.15 Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale. Vineri sunt invitate la Cotroceni delegaţiile PSD şi ALDE, de la ora 11.00, respectiv ora 12.00. În anunţ, Preşedinţia a mai precizat că fiecare delegaţie poate fi formată din maximum cinci persoane. În schimb, Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu au spus că nu vor fi prezenţi la Cotroceni.

Articolul precedentŞeful Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală a fost schimbat din funcție de Viorica Dăncilă
Articolul următorAugustin Lazăr recunoaște că a decontat peste 20 de mii de euro pentru deplasări