Procurorii DIICOT au descins joi pentru percheziţii la o casă de avocatură, pentru a ridica înscrisuri într-un dosar care vizează prejudicierea unor firme care făceau comerţ cu produse farmaceutice.
Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că percheziţiile au fost făcute la firma de avocatură Ţuca Zbârcea şi Asociaţii.
Procurorii DIICOT fac cercetări faţă de „un grup infracţional organizat constituit cu scopul de a prejudicia creditorii a două societăţi comerciale având ca obiect de activitate comerţul cu produse farmaceutice, prin crearea intenţionată a stării de insolvenţă iar mai apoi falimentul firmelor, activele acestora fiind preluate de către o altă societate comercială controlată de către aceleaşi persoane, prin intermediul unor societăţi comerciale cu sediul în Olanda şi Cipru”, se arată într-un comunicat dat publicităţii de DIICOT.
Conform comunicatului, procurorii DIICOT au făcut o percheziţie la sediul unei case de avocatură „pentru ridicarea de înscrisuri în baza cărora două dintre respectivele societăţi comerciale au efectuat în contul acesteia un număr de 17 transferuri bancare, în vederea stabilirii scopului pentru care au fost efectuate aceste plăţi”.
În acest caz, a fost începută urmărirea penală „in rem” pentru comiterea infracţiunilor constituire de grup organizat, delapidare şi bancrută frauduloasă, din 18 mai 2015. În cele 17 tranzacţii bancare au fost transferaţi aproape 37 de milioane de lei.

Articolul precedentLa loc comanda! Curtea de Apel Braşov a dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a omului de afaceri Ioan Neculaie
Articolul următorFostul şef al DIPI Nicolae Gheorghe este urmărit penal pentru deturnare de fonduri şi complicitate la abuz în serviciu