Sursa: Facebook

Liderul interimar al PNL, Ilie Bolojan, are în minte câteva măsuri pentru perioada următoare.

Nu în ceea ce privește Consiliul Județean Bihor, pe care îl conduce, ci în ceea ce privește funcționarea țării, mai ales că „am avut într-adevăr o cumpănă a democrației românești”.

Înainte de ultimele alegeri – prezidențialele ulterior anulate și parlamentarele, Ilie Bolojan era aparent cea mai bună alegere pentru funcția de premier, fiind menționat de toate partidele care acum se intitulază „pro-europene”.

Și, chiar dacă în prezent se lucrează la majorități politice în viitorul Parlament și la scenarii privind un premier, Bolojan rămâne în continuare o „voce”. Iar aseară, la Digi 24, liderul liberalilor a explicat cum vede perioada următoarelor luni, pe care le consideră „hotărâtoare pentru modul în care partidele responsabile vor înțelege lecția pe care au primit-o”.

Mai precis, a punctat Ilie Bolojan, este nevoie „de a arăta clar românilor predictibilitate, de a arăta că lucrăm pentru interesul țării noastre, de a arăta că am înțeles că trebuie să facem o reformă a lumii politice, dublată de cea a statului și să lucrăm pentru a reduce inflația, pentru a dezvolta economia”. Altfel, a avertizat acesta, „să nu ne așteptăm că lucrurile se vor încheia, pentru că întotdeauna o propagandă, indiferent de ce tip este, prinde rădăcini, are efecte atunci când există o stare de neîncredere atât în societate, cât și în instituțiile statului”.

Îmi fac griji pentru pacea socială, pentru că dacă nu avem stabilitate, dacă nu avem predictibilitate, România și așa este într-o situație dificilă din punct de vedere bugetar – avem un deficit de peste 8% anul acesta, am luat credite foarte mare anul acesta și orice guvern va veni va fi forțat ca și anul viitor să ia credite cam la fel de mari.

Și dacă, deci, nu se intervine pentru a stopa risipa și nu se iau măsuri pentru ca angajamentele pe care România și le-a asumat față de Uniunea Europeană pentru a primi banii europeni să le și respectăm, dezechilibrele bugetare se pot transforma în crize, iar crizele înseamnă tulburări sociale, înseamnă probleme care pot veni.

Din punctul ăsta de vedere, nu va fi un an ușor și trebuie să le spunem oamenilor corect lucrurile. A seta așteptări care nu pot fi onorate nu face decât să creeze nemulțumiri suplimentare și e mult mai corect să le spui oamenilor: „asta se poate face și uite de ce doar atâta se poate face” decât să le creăm senzația că există o soluție magică, că dacă ne votează pe noi, totul va fi perfect”, a atras atenția Bolojan.

Articolul precedentFostul președinte al CJ Prahova, trimis în judecată pentru dare și luare de mită
Articolul următorProcurorii vor arestarea lui Horațiu Potra, susținătorul și cel care se ocupa de paza lui Călin Georgescu