Guvernul României

Premierul a mai adus încă trei oameni la Guvern, mă rog, pe aproape, numind secretari de stat doi membrii PNL, dar și un membru al ALDE. Oameni noi ajung astfel la Ministerul Finanțelor și la Ministerul Mediului.

La Ministerul Finanțelor Publice vine ca secretar de stat Sebastian Ioan Burduja, nimeni altul decât Este vicepreședinte PNL și președintele filialei PNL Sector 1 – București. Burduja are studii în străinătate – a absolvit Universitatea Stanford și are un master în politici publice la Harvard Kennedy School of Government, plus al doilea – în administrarea afacerilor, la Harvard Business School.

Burduja este în cărți de mai mult timp. Încă de la învestirea Guvernului Orban, Secretariatul General al Guvernului, subordonat direct premierului, a făcut propuneri pentru noi membri în Consiliul de Supraveghere al companiei cu capital de stat Transelectrica, printre care nimeni altul decât Sebastian Burduja.

La Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor au fost numiți doi noi secretari de stat. Primul, Iulian Octavian Stana, este președintele ALDE în municipiul Arad. – secretar de stat la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Stana este lector universitar doctor, prodecan în cadrul Facultăţii de Medicină a Universității de Vest “Vasile Goldiş” din Arad.

Stana nu este nou însă pe funcție. În august, când ALDE a spus „pa” PSD-ului, Stana pleca din funcția de secretar de stat la Ministerul Mediului, la cerere. Eliberarea din funcție a fost dată însă de fostul premierul Viorica Dăncilă în luna septembrie.

Tot cu experiență este și Gelu Puiu, al doilea secretar de stat numit de Ludovic Orban la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor. Gelu Puiu este membru PNL de șase ani și până mai azi era șeful Ocolului Silvic Vama. Acesta a mai fost secretar de stat în Ministerul Mediului în perioada Guvernului USL (pe atunci Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice). Ulterior, a fost numit secretar de stat la Departamentul pentru Ape, Păduri și Piscicultură.

Articolul precedentDosarul „șpagă la Arad”: judecătorii au refuzat să îi aresteze pe cei 8 inculpați reținuți de DNA
Articolul următorMarcel Ciolacu atrage atenția că fără PSD nu ar exista democrație