Sursa: Facebook

Scandal în PSD Alba, după ce senatorul Călin Mătieș a anunțat puvlic că și-a făcut bagajele și a trecut la Aur.

Mătieș nu e doar senator PSD de Alba, ci și președintele Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale din România, plecarea acestuia la AUR având loc se pare pe fondul unui conflict cu Victor Negrescu, care momentan conduce interimar organizația.

Și nu doar atât. Până azi, Călin Matieș era candidatul oficial anunțat de PSD pentru funcția de primar al municipiului Alba Iulia, iar acum se pare că va candida din partea AUR, ba chiar că ar urma să preia şi conducerea filialei judeţene a AUR.

Pe lângă o bună parte a organizaţiei PSD Alba Iulia, deputatul Mătieş susține că alături de el vor mai trece la partidul condus de George Simion şi alte organizaţii judeţene.

Cu toate acestea, PSD Alba a ieșit astăzi cu un comunicat, în care se subliniază că „nu a existat nicio decizie a organizației PSD Alba Iulia de a trece în bloc la AUR”, avertismentul fiind că „prin decizia luată de fapt face jocurile PNL și transformă AUR în brelocul liberalilor”.

Mai mult, PSD alba promite că „rămâne o organizație unită care luptă pentru interesele albaiulienilor”, spre deosebire probabil de „traseistul” Călin Mătieș, „proaspăt convertit la doctrina extremistă, anti-românească și rasistă a AUR”, care face „declarații false”.

Toți liderii importanți ai organizației, alături de majoritatea covârșitoare a membrilor, au rămas consecvenți valorilor și principiilor social democrate, parte a unei echipe decise să redea administrația publică albaiulienilor.

De altfel, majoritatea din cei anunțați nu au fost niciodată în PSD.
Călin Mătieș nu a fost dat afară și nu ia fost solicitat de organizație să plece.

Decizia de a îmbrăca, din nou, haina traseismului îi aparține în totalitate, iar motivația, cum poate intui oricine, a fost aceea a păstrării unui post călduț și promisiunea unui nou mandat, fie el și din partea unui partid extremist, cum este AUR.
Justificările oferite de acesta nu sunt doar puerile, ci sunt niște minciuni grosolane.

Candidatura lui Călin Mătieș pentru Primăria Alba nu a fost pusă niciodată în pericol de jocuri de culise, așa cum susține acesta, ci doar de propria lui performanță.
Anunțul candidaturii sale, repetat cu obstinație, însă lipsit de proiecte serioase pentru comunitate, a făcut ca toate studiile și sondajele să-l plaseze mult sub scorul partidului și mult sub principalii contracandidați.

Organizația Municipală din Alba Iulia este deja coordonată de vicepreședintele organizației municipale și vicepreședinte al PSD Alba, domnul Florin Tomuța, antreprenor cu o vastă experiență, implicat activ în viața comunității locale.
Mai mult, niciun consilier local al PSD în Alba Iulia nu a părăsit partidul, demonstrând lipsa de credibilitate a demersului.

Călin Matieș nu are niciun fel de credibilitate, pentru că dacă era onest cu alegatorii demisiona și din funcția de senator obținută pe lista PSD.

PSD Alba Iulia a obținut scoruri și de 28% la alegerile europene din 2014, cu mult înaintea blaturilor sale.
Lui Călin Mătieș nu i-a fost oferit niciodată o „variantă sigură”, așa cum susține acesta, în speță poziția întâi pentru candidatura la Camera Deputaților. Nici nu ar fi avut cum să-i promită cineva așa ceva, candidații fiind desemnați în urma unei competiții interne, în baza susținerii membrilor și a performanței dovedite.

Realitatea este că trecerea lui Călin Mătieș la AUR este bazată strict pe dorința acestuia de a-și asigura un post călduț, de a-și securiza o candidatură și un nou mandat.
PSD Alba Iulia, în ciuda planurilor traseistului Călin Mătieș, planuri la care prietenii lui din PNL priveau cu jind, nu are de suferit. Ba chiar, prin plecarea unui om lipsit de coloană vertebrală și principii, a unui oportunist de carieră, mereu cu ochii pe ciolan, organizația are de câștigat.

PSD Alba Iulia rămâne o organizație serioasă, cu oameni de valoare, implicați în comunitate și deciși să schimbe viața cetățenilor în bine.
Suntem convinși că împreună vom construi o organizație credibilă și serioasă, care să lupte pentru Alba Iulia, pentru un oraș dezvoltat, verde, curat, cu investiții serioase și școli moderne. Adevărații PSDiști și albaiulienii nu se vor lăsa păcăliți de clovni și vor susține o echipă serioasă ce luptă pentru oameni
”, a atransmis biroul municipal PSD Alba Iulia.

Articolul precedentPredoiu promite iar că reformează Poliția Română
Articolul următorAnunț pentru constănțeni: apa potabilă va fi furnizată cu presiune scăzută în Eforie Nord și Agigea