Social democratul Liviu Marian Pop, fost ministru al Educației, nu poate trece peste faptul că anul acesta nu a mai încăput pe lista de la alegerile parlamentare și a anunțat aseară pe Facebook că a demisionat din partid. Liviu Pop acuză conducerea PSD Maramureș de practici dictatoriale și spune că a avut susținerea oamenilor din teritoriu, însă a fost pus „pe linie moartă”. Așa că Pop pare că nu mai vrea să fie social democrat, chiar dacă lasă o portiță: va reveni în partid dacă președintele PSD Maramureș dispare.

Este o decizie grea pentru mine în aceste momente dificile pentru partid, dar nu pot accepta să fac parte dintr-o organizație condusă dictatorial de către Gabriel Valer Zetea care nu respectă statutul PSD și nici ultimul vot din Comitetul Politic Județean.
Nerespectarea deciziilor democratice ale PSD de către acesta, coroborat cu aceeași conduită greșită din campania electorală recentă, mă determină să fac acest lucru.

A condus și pierdut ultimele 3 campanii electorale și își dorește același lucru și pentru a 4 a oară.
Mai mult, doamna puternică din spatele lui l-a determinat să nu respecte hotărârea democratică a 91 de primari, viceprimari si președinți de organizații locale PSD Maramureș.
Rămân același om care se va implica în a ajuta pe fiecare maramureșean și nu numai.
Totodată, rămân alături de toți colegii și colaboratorii cu care am lucrat în ultimii ani.
Îmi rezerv dreptul de a analiza revenirea în PSD doar după ce Gabriel Valer Zetea nu va mai fi președintele organizației PSD Maramureș.

Să auzim numai de bine și succes tuturor candidaților”, se arată în postarea senatorului Pop.
Liviu Marian Pop a fost ales în această legislatură pentru a doua oară senator. În primul mandat, între 2012 – 2016 a fost ministru delegat pentru dialog social, iar în mandatul 2016 – 2020 a deținut chiar funcția de ministru al Educației, Cercetării și Tineretului.

Articolul precedentDaea intervine în scandalul piețelor închise: „Fermierii și hrana asigură scutul apărării noastre împotriva dușmanilor nevăzuți”
Articolul următorPonta se vrea premier și promite că va aplica din prima zi măsuri pentru a ieși din criză