Ziarul de Investigații (Foto SB)

Premierul Florin Cîțu a făcut publică suma pe care Ministerul Transporturilor o va primi în urma rectificării bugetare, aproabe dublă față de precedentul anunț, dar cu mult sub solicitarea făcută de ministrul Drulă. Adică vor fi 625 de milioane în loc de cele 2,9 miliarde cerute de Cătălin Drulă.

„La Transporturi, aşa cum v-am spus, au cerut pentru subvenţii şi pentru asistenţă socială şi acolo vom suplimenta puţin sumele. La asistenţă socială vom merge pe media ultimilor ani, deci cu 100 de milioane, şi la subvenţii cu 83 de milioane. Totalul este puţin mai mare, pentru că am suplimentat şi la CNAIR, acolo m-am uitat la execuţie şi execuţia este bună şi acolo am suplimentat cu 170 de milioane. 625 de milioane, cam aşa sunt”, a precizat Cîţu după ședința coaliției de Guvernare, de marți, din Parlament.

„Transporturile din România, obiectiv prioritar în programul de guvernare”

De altfel, ministrul Drulă anunța săptămâna trecută că are încredere că va fi găsită o variantă de rectificare prin care „să se poată continua reforma și investițiile în Transporturile din România, obiectiv prioritar în programul de guvernare”.

Mai mult, marți, premierul a precizat faptul că execuția ministerului condus de Drulă se află sub nivelul de 84%, adăugând că niciunul dintre portofoliile Cabinetului Cîțu nu a ajuns cu execuția la 100%.  De partea cealaltă, ministrul Drulă consideră că în „curtea” sa au fost înregistrare recorduri istorice, atât pe fonduri europene, cât și pe cele naționale.

„Până la urmă, varianta de rectificare, sub solicitarea Ministerului Transporturilor, vine din teama că nu am cheltui acești bani? Sau tocmai, că i-am cheltui? Eu garantez că vom cheltui banii solicitați. Și asta pentru că vreau să facem Transporturile din România mai moderne, mai eficiente și să le scoatem din starea de subfinanțare. Pentru asta lupt zi de zi”, a scris ministrul Drulă, în urmă cu o săptămână, pe pagina sa de Facebook.

Cîțu vrea să taie gratuitățile de la Ministerul Transporturilor

Articolul precedentMinistrul Novak a analizat rezultatele României la Tokyo
Articolul următorTone de somn african în stare vie descoperite în vivierele de la Complex Lebăda!