Înalta Curte de Casație și Justiție a decis eliberarea din arest preventiv a primarului suspendat al Sectorului 5, Marian Vanghelie, și plasarea sa în arest la domiciliu, în dosarul în care este judecat pentru săvârșirea a nouă infracțiuni de luare de mită și abuz în serviciu și șapte infracțiuni de spălare de bani.
Decizia este definitivă, drept pentru care Vanghelie a ieșit joi noapte din arestul Poliției Capitalei.
Instanțele bucureştene au luat joi decizii contrare în ceea ce-l privește pe Vanghelie, remarcă Agerpres. Astfel, Curtea Supremă i-a admis lui Vanghelie o contestație privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu, în vreme ce Tribunalul București, instanța de fond, a menținut starea de arest pentru Vanghelie.
Vanghelie se afla în arest din 14 martie, el fiind trimis marţi în judecată, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director al SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru. Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5 din București, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de 30.403.000 de euro (reprezentând un „comision” de 20% din încasări).
Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală este de aproximativ 738.019.000 de lei).

Articolul precedentSechestru pe conturile Lukoil România prejudiciu de 2 mld euro
Articolul următorANAF a recuperat de la Gigi Becali prejudiciul de 1,7 milioane de euro din Dosarul Valiza