ludovic orban referendum
Foto: Facebook

Ludovic Orban joacă alba-neagră la guvernare! Deși premierul declara, în luna august, că PNL este interzis pentru PSD și ALDE, iată că mai mulți parlamentari ale celor două partide trec granița către partidul lui Orban.

Recent, doi dintre parlamentarii PSD care au semnat învestirea Guvernului au anunţat că trec la grupul parlamentar PNL. Unul dintre ei, Mihăiţă Găină, este finul fostului ministru al Agriculturii, Petre Daea. În ziua moţiunii de cenzură, aceasta din urmă îi transmitea lui Găină să „nu murdărească mâna naşului” printr-un vot anti-PSD.

Cel de-al doilea parlamentar care a schimbat tabăra este Elena Hărătău. În mod bizar, în ziua votului pentru învestirea Guvernului, deşi a votat pentru, aceasta a trimis un comunicat de presă în care avertiza că dacă PNL va ajunge la guvernare, se vor închide spitale.

„Românii trebuie să fie conştienţi că, în cazul în care Guvernul Orban va fi instalat, iar Klaus Iohannis va câştiga alegerile prezidenţiale, vor fi din nou unităţi sanitare care se vor închide. Se va repeta astfel istoria din 2010, deoarece, în fapt şi de drept, PNL este noul PDL!”, afirma Harătău cu câteva ore înainte să voteze pentru PNL.

De asemenea, primarul din Turda, Cristian Matei, a bătut şi el palma cu liberalii, după ce a fost exclus din PSD, în urma unui conflict cu liderii filialei din Cluj şi îşi pregăteşte transferul la PNL.

Deşi nu sunt din PSD, Daniel Constantin şi Sorin Cîmpeanu, foşti parlamentari Pro România, îşi pregătesc şi ei calea către PNL. Cei doi au votat pentru învestirea Guvernului şi, alături de Mircea Banias, Damian Florea şi Liviu Ioan Balint, s-ar afla pe ordinea de zi a Biroului Executiv (Bex) al PNL, scrie Adevărul.

Dinozaurii se întorc la butoane

Nini Săpunaru, unul dintre cei mai vechi membri PNL, a fost numit, joia trecută, de către premierul Orban în funcţia de secretar de stat al Departamentului pentru relaţia cu Parlamentul, potrivit unei decizii publicate în Monitorul Oficial.  

În aceeaşi zi, secretarul general adjunct al PNL, Costel Barbu, a fost pus în funcţia de secretar general al guvernului. Din 2008 până în 2015, acesta a fost primarul comunei teleormănene Suhaia, fiind mai apoi demis din cauza unei condamnări definitive pentru incompatibilitate, după ce s-a constatat că la aceeaşi primărie lucra şi soţia acestuia.

Articolul precedentMihai Tudose: Voi avea o discuție cu domnul președinte
Articolul următorRomânia, umilită în emisiunea americană SNL: „Românule, cară-te!” / „Au revoir, fraiere!” – VIDEO