Liviu Cristian Negoiță, primar al orașului Cernavodă, a fost trimis înjudecată de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Constanța, pentru fapte din mandatul 2016 – 2020.

Concret, procurorii îl auză de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, în formă continuată, în legătură cu finanțarea unui club sportiv.

Potrivit DNA, primarul ar fi semnat cu mânuța sa mai multe ordonanțări de plată, în decursul a doi ani, astfel încât clubul în cauză ar fi primit fonduri ilegal, undeva la peste 9 milioane de lei:

În perioada aprilie 2017- august 2019, inculpatul Negoiță Liviu Cristian, în calitatea menționată mai sus, ar fi aprobat, fără respectarea dispozițiilor legale, un număr de 33 de ordonanțări din partea Primăriei municipiului Cernavodă, prin care ar fi fost dispusă plata nelegală a sumei totale de 9.307.790 lei, în folosul unui club sportiv”.

În cauză, procurorii au dispus instituirea unor măsuri asiguratorii, iar în momentul în care dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Constanța, propunerea a fost ca acestea să fie menținute. Cu toate acestea, procurorii anticorupție arată că „Consiliul Local Cernavodă nu a aprobat constituirea ca parte civilă împotriva inculpatului Negoiță Liviu Cristian”.

Articolul precedentJoi, 10 noiembrie, va fi lansată Licitația de Fapte Bune, cel mai mare eveniment-bilanț al carității anului 2022
Articolul următorExclusiv VIDEO – America în derivă? Se schimbă lumea? Va fi mai bine sau mai rău?