Chiar dacă liderul PNL Nicolae Ciucă a anunțat că a rupt orice relație cu PSD și că menține coaliția doar pentru a-i ține pe social democrați „în frâu”, din tabăra cealaltă nu vin declarații la fel de belicoase.

Ieri, la B1 TV, social democratul Florin Spătaru, consilier de stat în Cancelaria Prim-ministrului, a subliniat că, pentru binele țării, este nevoie de un consens PSD&PNL, mai ales având în vedere rezultatele alegerilor europarlamentare. Și, am zice noi, datorită deciziei ca cele două formațiuni să candideze cu o listă comună.

Totul în contextul în care Nicolae Ciucă, supărat din cauza deciziei Curții Constituționale în cazul candidaturii Dianei Șoșoacă, pe care a legat-o de influența PSD, a anunțat că actuala „coaliție de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile”.

Să nu ne pripim, totuși, ar fi mesajul venit din tabăra social democrată. „Noi ne-am exprimat punctul de vedere legat de un premier care a avut experiența guvernamentală, a condus Guvernul, am discutat împreună care e strategia pe termen lung și în mod normal ar trebui să continue un astfel de proiect. Nu ne schimbăm peste noapte.

Nu o să venim să vă spunem că vrem să facem o alianță cu AUR, spunem în continuare că ținând cont de preferințele electoratului, din ceea ce am văzut din alegerile locale și europarlamentare, România are nevoie de stabilitate și are nevoie de cele două partide, în ciuda disensiunilor de care vorbim, are nevoie de stabilitatea celor două partide mari pentru a putea merge într-un proeict pe termen lung, că vorbim de patru ani, de opt ani. De ce? Ne bate războiul la graniță”, a opinat Spătaru, pentru sursa citată.

Ce urmează, este greu de spus. Între timp, Ciucă transmite pe toate canalele, inclusiv pe Facebook, că ar vrea „un guvern de dreapta” și că speră „ca toate formațiunile politice să vină să sprijine PNL”, dat fiind că, în opinia sa, formațiunea pe care o conduce „este cea mai puternică forță de dreapta care poate să învingă PSD”.

Iar în una dintre cele mai recente postări de pe Facebook, liderul PNL a transmis că o invită pe președinta USR, Elena Lasconi, dar „și pe reprezentanții USR la sediul Partidului Național Liberal pentru a discuta despre viitorul țării”.

Însă Lasconi momentan se lasă greu, ar rezulta tot dintr-un răspuns pe Facebook: „E clar. Onoarea, curajul și respectul sunt doar vorbe goale pentru ostașul din fruntea PNL.

Am ascultat ce a spus domnul Ciucă, dar nu prea e clar ce invitație adresează. Să ne vedem să bem o cafea sau de ce? Bem cafea în timp ce PSD și Ciolacu anulează democrația din România și invalidează candidați?

Oricum, negocierile nu se fac prin intermediul mass media.
Dacă domnul Ciucă e serios, să se mai gândească puțin la cât de mult rău face PSD la guvernare de mână cu PNL-ul condus de același Iohannis care ne-a dat afară de la guvernare ca să-și facă jocurile.

Dacă domnul Ciucă vrea, pe bune, să se lepede de PSD, să ne vedem în Parlament, la discuții serioase. Sau îl așteptăm să vină cu semnăturile la noi la sediu. Altfel, ce face domnul Ciucă e balet politic.

Și apropo de balet, mă întreb ce discută domnul Ciucă mâine cu filialele PNL, dacă tot le-a convocat. Poate un plan despre cum să pară că-s în opoziție în vreme ce împart puterea cu PSD?
Neserioasă abordare, domnule general. Lucrurile sunt simple, cam ca în militărie: e da sau nu, la dreapta sau la stânga. Deci, domnule Ciucă, ce alegeți: banii și puterea sau poporul?
”.

Articolul precedentFuncționar din Mangalia, arestat după ce a „traficat” pentru mii de euro o bucată de plajă pe litoral
Articolul următorDecorații de la Iohannis pentru mai multe cadre didactice din țară