sursă foto: DNA

Un angajat al Ministerului Apărării Naționale, cu gradul de maior, este inculpat într-un dosar instrumentat de procurorii militari din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracțiunile de corupție săvârșite de militari, pentru luare de mită.

Pe numele său Marius Ilie Pîntea, maiorul este acuzat că, anul trecut, ar fi cerut și primit bani de la o persoană, care de asemenea este anchetată penal, pentru a-i facilita angajarea.

Totul a fost posibil, spun procurorii anticorupție, dată fiind funcția ocupată de Pîntea – cea de șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației – UM 01668 București. Cu toate acestea, angajarea nu a avut loc.

În cursul lunii august 2023, inculpatul Pîntea Marius-Ilie, în calitate de Șef al Personalului S1 din cadrul Bazei 48 Comunicații și Tehnologia Informației, ar fi primit în numerar suma de 2.300 de euro de la o persoană (suspect în cauză), pentru ca acesta să-i faciliteze angajarea în cadrul unității militare respective pe un post de personal civil contractual.

Până în prezent persoana respectivă nu a fost angajată pe niciun post în cadrul unității militare unde își desfășoară activitatea inculpatul Pîntea Marius-Ilie”, precizează DNA.

Acum, date fiind acuzațiile, maiorul a fost plasat sub control judiciar, și nu are voie părăsească teritoriul României decât cu încuviințarea prealabilă a procurorilor și, de asemenea, nu are voie să comunice „direct sau indirect, pe nicio cale, cu persoanele menționate în ordonanța de dispunere a controlului judiciar”.

Articolul precedentUSR vrea capul lui Rafila în scandalul deceselor de la Spitalul „Pantelimon”: „A încercat să mușamalizeze bagatelizând o sesizare de o gravitate extremă”
Articolul următorCiolacu, promisiuni: „Toți vinovații în cazul de la Spitalul Pantelimon trebuie să meargă la închisoare”