Sursa: portal.just

Un ieșean în vârstă de 30 de ani dispărut fără urmă a decis ieri, în ziua în care instanța a dispus arestarea sa preventivă, să se predea autorităților.

Bărbatul era urmărit internațional, fiind principalul suspect în cazul decesului soției sale, despre care se bănuiește că ar fi fost abuzată fizic ani în șir, din cauză că nu aducea suficienți bani acasă din activitățile de videochat. Însă atunci când ancheta a devenit serioasă, bărbatul s-a făcut nevăzut, împreună cu băiatul minor pe care îl avea împreună cu partenera sa.

Potrivit Poliției Române, ieșeanul s-a predat autorităților din Italia, care „demarează procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatelor europene de arestare, în vederea predării”. Totodată, sursa citată arată că „schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din Iași, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE, respectiv Biroului SIRENE din Italia”.

Soția inculpatului a decedat în martie anul acesta, după ce, timp de o lună, a fost internată în comă la un spital din Iași. Luna aceasta, procurorii comunicau că au solicitat arestarea preventivă în lipsă a ieșeanului, care era cercetat pentru omor asupra unui membru de familie, dar care, în ciuda citațiilor trimise, nu s-a prezentat la parchet:

În perioada 2016-2022 numitul A.R.C. a exercitat în mod repetat acte de violenţă fizică asupra soţiei sale A.R.A. (motivat de faptul că aceasta nu mai câştiga venituri consistente din activitaţi de videochat) lovind-o cu pumnii şi picioarele în mai multe zone ale corpului şi cu precădere în zona craniană determinând multiple traumatisme cranio-cerebrale ce au condus la alterarea constantă a stării de sănătate a acesteia după producerea iniţială a unui hematom subdural cronic cu resângerare frontal drept şi instalarea unor higrome emisferice bilaterale.

Acestea au evoluat pe fondul celor mai recente acte de agresiune fizică complicate în evoluţie cu bronhopneumonie iar în final au condus la moartea victimei din data de 07.03.2022.

Din verificările efectuate cu ocazia punerii în executare a mandatelor de aducere a rezultat că acesta nu mai locuieşte la adresa de domiciliu, nici la adresele cunoscute în care a stat fără forme legale”.

Tribunalul Iași nu a luat o decizie pe 4 august, ci a amânat cauza pentru a doua zi, când s-a mai acordat un termen, pentru 8 august, în vederea de „verificari suplimentare cu privire la inculpat”. Ieri, soluția a fost de a admite propunerea procurorilor. Totodată, instanța a dispus și ca fiul cuplului să fie luat în grijă de Direcția Generală de Asistență Socială și pentru Protecția Copilului Iași:

Dispune arestarea preventivă, în lipsă, a inculpatului Alexandru Robert Constantin, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de omor asupra unui membru de famili, pentru o perioadă de 30 de zile, începând de la data punerii efective în executare a mandatului de arestare ce va fi emis în lipsă.

Dispune încunoştinţarea DGASPC Iaşi în scopul instituirii măsurii de ocrotire corespunzătoare faţă de minorul (…), aflat în ocrotirea inculpatului. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la comunicare”.

Articolul precedentMedicii de familie din România cer înființarea unui site special pentru verificarea administrării tabletelor de iod
Articolul următorGermania ia noi măsuri de reducere a consumului de curent electric: Catedrala din Koln nu va mai fi iluminată noaptea