Sursa: brdfinance.ro

Un grup de firme german, care se prezintă drept o fostă companie de comandă prin corespondență, transformată într-un „grup global de retail și servicii, cu un accent clar pe inovare și transformare digitală”, va prelua creanțele BRD Finance IFN SA.

Consiliul Concurenței a autorizat tranzacția în cauză, informațile oficiale fiind acelea că Grupul Otto – prin companiile EOS Credit Funding DAC și EOS Finance IFN SA – vor prelua „un portofoliu de creanțe performante și neperformante de la BRD Finance IFN SA”.

Mai exact, arată Consiliul Concurenței, „portofoliul de creanțe cuprinde toate creanțele rezultate din toate contractele de împrumut încheiate de către BRD Finance IFN SA cu clienții săi”.

Grupul Otto are la bază „Werner Otto Versandhandel”, o companie de comandă prin corespondență înființată pe 17 august 1949, de Werner Otto, în vârstă de 40 de ani. La acel moment, compania avea trei angajați, iar în acest moment se explică faptul că își bazează strategia pe „Comerț responsabil care inspiră”.

În ceea ce privește BRD Finance IFN SA, anul înfințării este 2004, iar în prezent, explică autoritatea de concurență, „are în portofoliu credite pentru achiziția de bunuri, carduri de credit, credite auto și credite de nevoi personale”.

EOS Finance și EOS Credit fac parte din Grupul EOS, un furnizor internațional de servicii financiare personalizate. Activitatea principală a companiei este reprezentată de achiziționarea portofoliilor de creanțe garantate și negarantate. Grupul EOS face parte, la rândul lui, din Grupul Otto, un grup global de furnizori de servicii de comerț electronic, retail și servicii conexe.

În urma analizei, Consiliul Concurenței a constatat că această operațiune nu ridică obstacole semnificative în calea concurenței efective pe piața românească sau pe o parte substanțială a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurențial normal”, mai precizează Consiliul Concurenței.

Articolul precedentO avarie a dus la sistarea apei potabile în cartierul constănțean Coiciu
Articolul următorUSR vrea capul ministrului Predoiu