Foto: Facebook

Președintele Klaus Iohannis și-a prezentat raportul în ceea ce privește situația pandemie de coronavirus, cea care a lovit din plin și țara noastră. În acest raport, președintele a vorbit despre numărul ascendent al infectărilor, despre măsurile luate de Guvern în acest sens, însă și despre modul în care administrația a fost gentionată până acum, referindu-se la guvernele precedente celor PNL.

„Pandemia de COVID- 19 a reliefat, o data in plus, nevoia reformelor coerente, a reconstructiei institutionale si a restabilirii increderii cetatenilor in institutiile statului, astfel incât serviciile publice sa fie eficiente, transparente si predictibile. Aceasta criza sanitara a demonstrat cat de importanta este competenta in sistemul public si cat de stringenta este nevoia de profesionisti la toate nivelurile administratiei publice si in toate sectoarele de activitate. Reforma administraiei nu se poate realiza fara o reforma a functiei publice, fara profesionalizare si cu ignorarea criteriilor meritocratice de selectie si promovare. Clientelismul si incompetenta din marile sisteme publice, promovate intens de guvernarile anterioare, reprezinta un risc major pentru buna functionare a statului.”, a spus Klaus Iohannis în raport.

Klaus Iohanis: „Este nevoie, așadar, de profesionalism și de promovarea specialiștilor!”

„Românii au devenit tot mai interesati sa participe la procesul de elaborare a deciziilor si sunt tot mai implicati in viata comunitatilor in care traiesc pentru ca isi doresc institutii performante si eficiente, dar si oameni politici si lideri care sa serveasca interesul public, atasati valorii integritatii functiei publice. Este nevoie, asadar, de profesionalism si de promovarea specialistilor care sa asigure eficienta institutiilor publice”, mai spune Klaus Iohannis.

Ziarul de Investigații

Articolul precedentPintea rămâne, până la urmă, sub control judiciar
Articolul următorLitoralul (cu amenzi) pentru toți
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.