Soluție definitivă în dosarul în care Cristian Boureanu a fost trimis în judecată, după ce în 2017 a lovit un polițist de la serviciul rutier. Magistrații l-au condamnat pe acesta la un an și nouă luni de închisoare cu suspendare și 90 de zile de muncă în folosul comunității. Alături de Boureanu a fost judecată și iubita acestuia, care a fost condamnată la o amendă pentru mărturie mincinoasă.

Dosarul a fost soluționat pe fond anul trecut, la Judecătoria Sectorului 1, unde pedeapsa a fost mai mare, lui Boureanu fiindu-i interzise și drepturile de a fi ales în funcții publice sau de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat. „Condamnă pe inculpatul BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU la pedeapsa de 2 ani și 2 luni închisoare pentru savârşirea infracţiunii de ultraj…, dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 3 ani. Achită pe inculpatul BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU trimis în judecată sub aspectul săvârşirii a două infracţiuni de ultraj, (persoane vătămate Iamandi Dorin ?i Andrei Ovidiu). Constată că inculpatul BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU a fost reţinut şi arestat preventiv în prezenta cauză de la data de 09.06.2017 la data de 11.08.2017. …dispune prelevarea de probe biologice de la inculpatul BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU, la data rămânerii definitive a prezentei hotărâri, …probele biologice recoltate vor fi utilizate pentru obţinerea şi stocarea în S.N.D.G.J. a profilului său genetic.

…Achită pe inculpata DINCĂ LAURA TEODORA trimisă în judecată sub aspectul săvârşirii infracţiunii de mărturie mincinoasă, admite în parte acţiunea civilă exercitată de persoana vătămată constituită parte civilă Andrei Ovidiu şi obligă pe inculpatul BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU la plata către aceasta a sumei de 7.000 euro cu titlu de daune morale (echivalentul în lei la cursul BNR de la data plăţii). Lasă nesoluţionată acțiunea civilă formulată de persoana vătămată constituită parte civilă Andrei Ovidiu împotriva inculpatei Dincă Laura Teodora.

Admite acțiunea civilă formulată de Spitalul Clinic de Urgență București și dispune obligarea inculpatului BOUREANU CRISTIAN ALEXANDRU la plata sumei de 214,22 lei cu titlu de daune materiale precum şi dobânda legală calculată la suma de 214,22 lei începând cu data producerii prejudiciului (09.06.2017) şi până la achitarea integrală a sumei datorate”, se arăta în hotarârea din 20 iunie 2018.

Articolul precedentIohannis: „Avem politicieni care atacă Justiția și instituțiile europene”
Articolul următorCadre ale Universității din Arad, trimise în judecată pentru luare de mită și fals informatic