Adio, dar rămân cu tine – ar fi mesajul transmis de Nicolae Ciucă, lider al PNL și candidat al formațiunii la prezidențiale, spre partenerii social democrați de guvernare.
Practic, am putea spune că este un sacrificiu pe care îl face Ciucă, care, din nou deranjat de PSD, a anunțat că a încheiat orice dialog… dar le rămâne alături pentru a guverna împreună.
Mesajul lui Nicolae Ciucă a fost făcut public ieri, într-un clip postat pe Facebook, în care se face referire la faptul că Diana Șoșoacă a fost eliminată din cursa pentru prezidențiale ca urmare a unei decizii a Curții Constituționale a României.
Totuși, chiar dacă peste hotărârea CCR a venit a doua zi și o decizie a Biroului Electoral Central, liderul PSD este convins că Dianei Șoșoacă i s-au pus bețe în roate de către PSD, care controlează judecătorii Curții Constituționale.
Iar Ciucă este de neclintit, semnând mesajul „cu onoare și credință”:
„Dragi români, încă o dată, nu comentez decizia CCR, dar consecințele ultimei decizii pun un mare semn de întrebare privind democrația din România. Pentru prima dată în istoria României o majoritate de cinci judecători din care patru numiți de PSD a decis că cineva nu poate candida. Practic, a fost eliminat la masa verde un adversar politic.
Acest lucru mă preocupă pe mine și cred că pe orice cetățean care vrea ca România să rămână un stat democratic. Nu mă preocupă dacă PSD se bucură de eliminarea unui competitor politic, ci că ar putea face lucruri de neimaginat pentru că PSD are în ADN-ul său abuzul de putere și comportamentul de partid-stat.
Astăzi elimină un candidat, mâine altul, poimâine închid instituții de presă, iar în final subordonează politic tot statul român. Mă voi asigura că acest lucru nu se va întâmpla și România nu va intra total pe mâna PSD. Este o datorie de onoare și credință față de țara noastră. Coaliția de guvernare cu PSD se oprește aici. Rămânem în executiv doar pentru a împiedica escaladarea completă a abuzurilor pe care le pot realiza pentru a câștiga alegerile.
Sigur că PSD și-ar dori să guverneze singur în următoarea perioadă pentru a reintroduce cota progresivă, pentru a subordona justiția și instituțiile statului, pentru a direcționa resursele financiare ale bugetului în acțiuni populiste și către lientela de partid. Acest lucru nu s eva întâmpla. Ar fi complet iresponsabil din partea noastră să părăsim terenul de luptă și să îi lăsăm să înainteze pe direcția pe care au luat-o”.