Ziarul de Investigații - Foto Lucian Curelariu Banderas

În timp ce ”eroul național martir” al zilelor noastre e născut de CCR, iar neputința USR-ului e ca o muscă sâcâitoare, Ciolacu reușește, din nou, să puncteze. Și asta spre marea dezamăgire a „dreptei” care nu mai știe dacă trebuie să plângă sau să râdă. De parcă decizia CCR în cazul Iovanovicei ar fi fost scânteia care să-i aprindă pe useriști într-o revoluție a ideilor. Dar nu, ei nu s-a prins că politica e un loc în care supraviețuiesc doar cei care știu să să gândească (!!) pe termen lung. Ei rămân în bula lor de „visători”, sperând că poate după alegeri vor mai prinde patru ani plătiți degeaba.

Cât despre Camala de Câmpulung, ce a fost în mintea ei când a ridicat vocea-i prezidențială către PNL, sperând că se vor alinia ca niște soldăței în spatele ei? Poate și-a imaginat că poate dicta politica națională așa cum dicta USR-ul când era în floare COVID-ul atât de iubit de ei. Ei bine, greșit! Și mai greșit este că ”tinerii frumoși și liberi” încă nu realizează că USR-ul este ca o gașcă de liceu, dar fără lider, doar cu șefi care se ceartă pe cine ia ultimul sandwich. Dar, cel ce-l va lua, e bine să știe că va stinge și lumina!

USR-ul, dacă ar fi fost cu adevărat interesat de România și Români, ar fi avut un ton critic, dar moderat, poate chiar constructiv. Ar fi venit cu soluții. Dar nu, de îndată ce au simțit mirosul de sânge, au sărit în online, dând ultimatumuri și bătând din picioare ca niște copii râzgâiați. Și PNL-ul? Ei bine, ei au înțeles lecția. O noapte cu USR-ul și riscul de a te trezi violat politic nu mai e o idee bună. Lasă această posibilitate pentru după alegeri!

Așa că la ce mai e bun USR-ul acum? Poate doar pentru a le reaminti celor de la PNL că, după alegeri, PSD-ul va fi din nou partenerul de nădejde. La urma urmei, parcă nici nu a trecut mult de când liderii lor spuneau că vor continua să „doarmă împreună” în Guvern și Parlament. Adică nimic nou sub soare!

Între timp, noi, restul, ne uităm cu groază cum inflația își face de cap prin buzunarele românilor, iar Nicușor scumpește gigacaloria, spunând că a lucrat „din greu” la rețeaua de termoficare. Norocul nostru e că vom avea zăpadă anul ăsta, spre bucuria copiilor, pentru că în afară de frig și facturi mai mari, altceva nu pare să ne aștepte. Și, când va veni vremea jurămintelor pentru „grija pentru țară”, acești impotenți intelectual vor fi tot acolo, cu salariile lor de invidiat, râzând de noi și explicându-ne de la înălțimea inteligenței lor, că TVA-ul trebuie mărit, că Țara trece printr-o situație deosebit de dificilă, că trebuie să fim uniți și solidari! Noi, nu ei!

România, prinsă din nou la mijloc între interesele unor măscărici care se luptă pentru propriul viitor, în timp ce noi suntem pe margine, privindu-ne viitorul furat cât om mai avea din el… Și ce vor moșteni copiii noștri? Nimic altceva decât un circ politic ieftin, pentru că, până la urmă, asta știm să cerem. Circ ieftin! Și devine tot mai clar că suntem din ce în ce mai buni la asta.

VIASorin PREDA
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedentLasconi, despre „ruptura” de PSD, anunțată de liderul PNL: „Încearcă să manipuleze românii”
Sorin PREDA
Senior partner Ziarul de Investigatii