Actualul primar al Iașiului, Mihai Chirica a declarat că are de gând să parieze pe cariera sa politică, menționând că în următorul mandat, caz în care va câștiga alegerile locale, are de gând să facă tot posibilul pentru a continua munca depusă până acum. Astfel, potrivit acestuia, își scoate „la mezat” cariera politică, iar dacă nu va reuși să demonstreze toate cele promise în campanie, are de gând să renunțe la aceasta.

Costel Alexe dă ministerul Mediului pe o carieră de președintel al Consiliului Județean Iași

„Este echipa cu care merg mai departe. Ieri mi-am depus calitatea de om politic la mezat, public. Şi afirm din nou: dacă noi, această echipă, nu vom reuşi să arătăm (…) românilor din Regiunea de Nord-Est şi din Iaşi că ceea ce am spus facem şi ceea ce am promis se întâmplă, voi renunţa la cariera politică. Mi-am pus la mezat toată cariera mea viitoare pentru binele acestui oraş, al acestei regiuni, inclusiv al acestui judeţ, împreună cu domnul Costel Alexe. Este partenerul meu. Cred în acest parteneriat şi voi lupta împreună cu el până la capăt, până la ultima picătură, iar când tragem linia în 2024 (…) vom analiza împreună înregistrarea de azi şi cea din teren. Dacă populaţia regiunii va fi nemulţumită de ceea ce am făcut noi, am să trec în latura civilă a existenţei mele ca cetăţean român şi am să o abandonez pe cea politică”, a afirmat primarul Mihai Chirica.

Mihai Chirica, despre fondurile europene ce urmează să rezolve toate „ neajunsurile din ultimii 30 de ani”

„Avem bani. Este pentru prima oară după 30 de ani când România poate raporta cu succes. Avem bani pentru tot ceea ce au fost neajunsurile celor 30 de ani. Că a fost o conjunctură politică favorabilă este evident, că negocierea preşedintelui României a fost şi de mai succes este şi mai evident, dar de acum mingea este în terenul fiecărei autorităţi, indiferent cât de mică sau mare este. Depinde doar de noi cum ne vom angaja cu responsabilitate în angajarea şi cheltuirea acestor bani”, a adăugat Mihai Chirica.

Citește și: Premierul Orban garantează pentru Mihai Chirica

Reamintim că Mihai Chirica, actualul primar al Municipiului Iași s-a retras din PSD în anul 2018, urmând ca o perioadă să activeze ca independent. Intrarea sa în PNL a agitat, însă spiritele în filiala locală ieșeană liberală, mulți dintre membrii activi declarându-se împotriva susținerii acestuia pentru funcția de primar în cadrul alegerilor locale 2020, din partea PNL.

Ziarul de Investigații