Crin Antonescu a afirmat că își dorește un proiect de lege care să reglementeze vârsta de pensionare a magistraților la 65 de ani, precum și problema pensiilor speciale.
Și, cum este candidatul susținut de coaliția aflată la guvernare în alegerile prezidențiale, acesta ar avea și susținere largă pentru dorințele sale.
„Am cerut Guvernului să încetăm odată pentru totdeauna cu pensiile speciale din magistratură.
Echitate pentru toți cetățenii români. Acest principiu fundamental stă la baza mesajului meu de astăzi.
România, înainte!”, se arată într-un reel de campanie al candidatului.
Ieri, Crin Antonescu a anunțat că există deja un proiect de lege care urmează a fi depus spre aprobare în Parlament, care prevede pensionarea la vârsta de 65 de ani a celor care urmează o carieră în magistratură, precum și pensiile speciale ale acestora.
Afirmațiile lui Antonescu au fost făcute după o ședință a coaliției, acesta precizând că „magistrații care vor intra în magistratură, cei care vor începe activitatea în magistratură, trebuie să iasă la pensie la 65 de ani, precum toți ceilalți cetățeni ai țării. Am cerut acest lucru coaliției, s-a acceptat acest principiu. Va fi depus la Parlament un proiect de lege, semnat de toți cei patru președinți ai partidelor care compun coaliția de guvernare”.
„Există o sumă de cel puțin 230 de milioane de euro, care sunt blocați, din PNRR. Aceștia sunt bani care se cuvin tuturor românilor și nu pot să rămână blocați. (…)
Am solicitat cu fermitate coaliției de guvernare să terminăm odată cu pensiile speciale din magistratură, cu vârste de pensionare diferite. Trebuie să existe un principiu de echitate pentru toți cetățenii acestei țări. (…)
Toate detaliile le veți avea, eu v-am spus acum principiile și cred că aceste principii își au izvorul în Constituție”, a spus Crin Antonescu.