Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Se apropie Paștele, românii aleg cadouri pentru cei mici, iar crescătorii de iepuri produc pui de iepurași drăguți pentru ca părinții să îi cumpere pentru copii.

Exact ca în cazul animalelor achiziționate cu ocazia Crăciunului, copiii își pierd, în timp, interesul pentru noul companion.

Câteva informații care să vă facă să regândiți posibila decizie de a cumpăra un iepuraș

1. Iepurașii necesită o întreținere ridicată, pe termen îndelungat.

2. Ca orice animal de companie, iepurii produc mici pagube în casă. În plus, năpârlesc peste tot.

3. Și aceste animale au diverse afecțiuni în ceea ce privește sănătatea și se pot îmbolnăvi cu ușurință.

4. Iepurii sunt animale sociabile și simt singurătatea. Ești pregătit să ai grijă de doi dintre ei?

5. Mulți oameni care cumpără iepuri ajung să regrete, iar animalele ajung să sufere.

Iepurașii nu sunt cadouri, ci membri ai familiei. Cei care trăiesc în interior și sunt îngrijiți corespunzător pot trăi până la 10 ani, chiar și mai mult

Cu toate acestea, au nevoie de o cantitate zilnică de fân pentru a-și menține dinții (care nu se opresc niciodată din creștere). Exact ca posesorii de pisici, cei care aleg un iepure trebuie să știe că litiera trebuie schimbată aproape zilnic, iar locul unde stau să fie curățat în permanență.

Când sunt lăsați afară în diverse cuști, pot suferi de căldură sau frig extrem, de ploaie sau de zăpadă. Aceștia se pot infesta cu paraziți precum acarieni, purici și viermi intestinali și pot chiar să moară de frică dacă observă diverse animale prădătoare în apropriere sau dacă aud zgomote foarte puternice.

În momentul de față, în România, nu există adăposturi dedicate pentru aceste animale

Când vorbim despre abandon, nu trebui să ne gândim strict la câini și pisici. Mulți iepuri care au fost ”cadouri” de Paște sunt abandonați pe câmp sau, la întâmplare, în zone periferice, unde nu au nicio șansă să supraviețuiască.

Un alt aspect: iepurii sunt exploatați în laboratoare pentru produse cosmetice, produse de curățare de uz casnic și alte teste de produse. Acestea pot implica otrăvirea iepurilor, substanțe chimice dure care ajung pe pielea lor sau picurarea de substanțe chimice corozive în ochi.

Petiție împotriva testelor făcute pe animale

Dacă vă pasă de iepuri, asigurați-vă că veți cumpăra numai produse fără cruzime. Acestea poartă certificarea cruelty-free.

În plus, puteți să semnați inițiativa Save Cruelty Free Cosmetics – o petiție care are drept scop eliminarea treptată a tuturor testărilor pe animale, din cadrul Uniunii Europene.

Sursă articol

Articolul precedentIncendiu în București la un bloc din zona Doamna Ghica. Ce au descoperit pompierii
Articolul următorMircea Geoană trage un semnal de alarmă. Rusia se pregătește să lanseze o nouă ofensivă
Cristina Antal
Jurnalist full-time / Pesimist part-time