deputatul mitraliera

Cătălin Rădulescu, supranumit și ”deputatul mitralieră”, a declarat luni că premierul Viorica Dăncilă trebuie să-şi asume răspunderea privind modificarea Codurilor penal şi de procedură penală pentru că el nu are încredere că ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, va transpune în lege articolele declarate constituţionale.

„Haideţi să vă spun ceva, eu nu am avut încredere în acest Tudorel Toader niciodată. Am repetat asta de nu ştiu câte ori, am făcut o mare greşeală noi şi v-a confirmat-o şi preşedintele partidului faptul că noi din octombrie nu ne-am apucat noi să transpunem în lege articolele de cod penal care au fost declarate de CCR constituţionale şi asta a fost o greşeală pe care noi am făcut-o. Eu am spus de atunci că trebuia să facem asta. Eu nu am avut încredere că va da acest ministru niciodată nici un cod şi nici o amnistie şi graţiere pentru că nu este nici, cum să vă spun, nu are nici curajul necesar, nici nu îşi doreşte să facă acest lucru, vrea să plece aşa cum vrea să plece. E treaba dânsului, deci nu am avut încredere că va face acest lucru şi eu cred că acest lucru trebuie să îşi asume premierul României. Pentru că doamna premier e şeful acestui ministru ca şi a celorlalţi miniştrii. Deci dânsa ştia că în CEX s-a luat o decizie în unanimitate, nu s-a opus nimeni şi trebuia să transpună ca premier cerinţa textului în această OUG. Trebuie să facem de fiecare dată nu ştiu câte comitete executive ca cineva să 3 luni de zile să aşteptăm după cineva să facă acest lucru”, a spus Cătălin Rădulescu.

El a spus că a cerut de mai multe ori revocarea ministrului Toader, pe care îl descrie ca fiind „masochist”. „Cred că este masochist, îi place foarte mult să stea acolo să nu facă nimic”, a spus Rădulescu. Totodată, deputatul PSD a mai afirmat că premierul Dăncilă trebuie să hotărască „urgent” ce va face în privinţa Codurilor penale. „Nu ştiu ce face premierul Viorica Dăncilă, trebuie să facă ceva. Deci premierul Viorica Dăncilă este membră a partidului nostru şi premierul Viorica Dăncilă trebuie să hotărască urgent ce face cu aceste coduri pentru că va fi vinovată ca şi acest ministru pentru oamenii care stau în puşcării şi care suferă din cauză că aceste coduri prin prescrierea faptelor şi prin ceea ce a hotărât CCR ei stau în continuare nevinovaţi. Tocmai că trebuiau transpuse aceste coduri şi făcute ori printr-o lege ori prin OUG”, a mai spus politicianul.

Articolul precedentUn poliţist din Vaslui a fost obligat de instanţă să-i plătească daune morale unui hoţ prins în flagrant
Articolul următor”Procurorul Portocală” Mircea Negulescu de la DNA Ploiești a fost exclus din magistratură