Fostul premier și președinte al social democraților a fost aseară invitat la Antena 3, unde a vorbit despre prezentul formațiunii politice pe care a condus-o, dar și despre viitorul politic. Acesta crede că atitudinea actuală a PSD este una de hibernare, dar că nu este imposibil ca partidul să revină la putere, pe fondul nemulțumirilor pe care românii le au față de actuala guvernare.

În acest mod, a opinat Năstase, este posibil ca PSD să câștige în sfârșit alegerile prezidențiale, însă victoria ar fi „o pleașcă”. Potrivit Adevărul, fostul premier a avansat că un candidat potrivit în 2024 ar fi Mircea Geană, dar a vorbit despre faptul că PSD nu are planuri pe termen lung, și că nu a găsit „profilul necesar”.

Dacă nu te ocupi de viitorul candidat nu ai nicio şansă, în mod evident, nici la formarea guvernului, pentru că noul preşedinte va decide viitorul guvern. Este o problemă foarte serioasă şi nu văd nicio mişcare din partea PSD-ului. Probabil pentru că aşteaptă să câştige alegerile în 2024 ca o pleaşcă. Guvernul pierde voturi prin greşelile pe care le realizează. Atunci oamenii vor spune haideţi voi la guvernare, că totuşi a fost mai bine. Ceea ce nu înţeleg foştii mei colegi de la partid este că, practic, aşa cum a apărut mişcarea AUR pe zona de dreapta, poate să apară şi pe zona de centru-stânga”, a opinat Adrian Năstase.

Și, dat fiind că în opinia sa PSD și-a pierdut strălucirea de odinioară, Năstase a spus că nu ia în calcul să se reîntoarcă în partid, deoarece nu ar avea cu cine să facă echipă. Cu atât mai mult cu cât, din ceea ce a observat, sociali democrații de astăzi ar părea preocupați să îi facă pe plac lui Klaus Iohannis, iar PSD a ajuns un partid „în hibernare”.

PSD este fără direcţie ideologică, fără o politică de cadre, fără Institutul Social-Democrat. Practic în încercările acestea penibile de a se înţelege cu Iohannis… acum îşi pun problema să nu atace bugetul, că se distruge administraţia ţării, ca şi când lucrurile nu ar putea să meargă înainte pe modelul obişnuit în momentul de faţă”, a mai spus Năstase la Antena 3.

Articolul precedentPMP are un nou președinte: Cristian Diaconescu
Articolul următorPippidi, despre Cîțu: are intenția să fie un premier reformator