Deja rezultatele alegerilor parlamentare sunt destul de clare, deși rezultatele nu sunt încă definitive, însă orice numărătoare s-ar mai face nu ar schimba locul III obținut de USR-PLUS. Cu un procent mai mare într-adevăr față de cel din 2016, USR-PLUS nu a crescut însă suficient în acești patru ani de la înființare și nici nu a reușit să își atragă un electorat fidel. Deja sunt multe vocei care cer demisia liderului USR, Dan Barna, printre aceștia fiind și senatorul Florina Presadă. Aceasta a fost unul dintre cei mai vocali parlamentari ai USR și este posibil ca poziția acesteia față de conducerea USR-PLUS să vină prin prisma faptului că, la alegerile interne, abia a obținut o nominalizare pentru locul 6 pe lista pentru Senat. Ulterior, Presadă a acuzat că metoda de stabilire a candidaților pentru alegerile parlamentare este un „abuz” al conducerii USR.

Ieri, alegătorii ne-au făcut agenda, așa cum e normal dar surprinzător pentru unii colegi de-ai mei, începând cu Tudor Pop, membru important al echipei Barna.

Un scor dezastruos pentru Alianța USRPLUS. La fel ca toate celelalte rezultate electorale de la europarlamentare încoace.
Și același refuz al realității din partea conducerii partidului.

Domnilor Barna, Năsui, Ghinea, Voiculescu și cei care sunteți în această gașcă, aroganța voastră și nepotismul ne-au adus aici! Absenteismul tot de aici ni se trage, nu numai rezultatul electoral mic. Alegătorii noștri și românii ne-au citit, nu îi putem păcăli cu vorbe goale!

Ăsta e rezultatul politicii voastre de gașcă, bazată pe suspendări și excluderi, pe marginalizarea oricărei voci critice și promovarea oamenilor loiali găștii de la conducere, fără niciun fel de interes pentru oameni și alegători.

Încercați o minimă asumare, domnilor, măcar în ultimul ceas. Din respect pentru români, pentru alegători. Partidul ăsta nu e al vostru sau al meu, e al lor!

Aceste alegeri au fost pierdute de USRPLUS, nu câștigate de PSD sau PNL. Votanții USRPLUS vor un alt fel de politică. Meritocratică. Nu-i poți obliga pe români să voteze, e dreptul lor democratic să nu voteze dacă simt sau cred că nu au ce sau de ce să voteze.

Înțelegeți măcar acum că votantul USRPLUS nu poate fi dus cu preșul. Stați liniștiti, alegătorii noștri vor ieși în stradă dacă o sa fie nevoie, la fel cum s-au mobilizat și au votat în număr mare la europarlamentare. Numai voi, conducerea USRPLUS, nu vreți să vedeți asta.

În acest moment ne lipsește un lucru fundamental pentru o politică onestă: ASUMAREA. Vina pentru acest scor e a conducerii care a sabotat, prin deciziile sale, entuziasmul susținătorilor USRPLUS. Aceștia sunt oameni care s-au mobilizat la europarlamentare pentru că au simțit că au motive să o facă și care au dat un mesaj deja USRPLUS la prezidențiale, mesaj pe care aceeași conducere a ales să-l ignore.

Demisia voastră și promovarea meritocrației și democrației interne sunt singurele modalități prin care putem arăta că nu facem politică în interesul găștii din partid. Asta așteaptă susținătorii noștri.

Mulțumesc tuturor, fie că ați fost, fie că nu ați fost la vot! Știu, nu asta e politica pe care v-am promis-o. Voi încerca, atât cât pot, să schimb acest lucru. Iubiți România cu ochii deschiși”, scrie Presadă pe Facebook.

Articolul precedentRomânii nu au votat, iar democrația nu se construiește pe lașități
Articolul următorOrban se pregătește să fie ghilotinat politic