Captură video/Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă
Captură video/Facebook/ Nicolae Ionel Ciucă

În cursul zilei de ieri, premierul României a discutat cu mai multe supraviețuitoare ale cancerului de sân, precizând că una dintre misiunile sale este să sprijine, la nivelul guvernului, pacienții cu afecțiuni onologice.  

Potrivit declarațiilor, Nicolae Ciucă a stabilit un set de soluții care răspund nevoii de prevenție, dar și de diagnosticare, tratament, consiliere psihologică și reintegrare socială și profesională a pacienților cu cancer mamar.

Premierul României: ”Am discutat cu doamne luptătoare și puternice, care au avut forța de a transforma suferința personală în grijă și preocupare pentru sănătatea celorlalți”

M-a impresionat lupta lor pentru viață, dusă ani de zile, dar și energia și dedicarea de a schimba lucrurile în bine pentru viața altor oameni, de a oferi experiența personală pentru a-și convinge semenii să meargă din timp la medic, să urmeze tratamentul și să-și păstreze speranța”, a transmis, astăzi, 7 octombrie, Nicolae Ciucă.

În același context, prim-ministrul a precizat că Planul Național de Luptă Împotriva Cancerului, aflat acum în Parlament și definitivat în urma consultărilor cu asociațiile de pacienți, va asigura instrumentele necesare prevenţiei şi tratamentului.

Ciucă a cerut Ministerului Sănătății să lucreze normele de aplicare, pentru ca măsurile incluse în document – de la testarea preventivă, la diagnosticare, tratament inovativ, consiliere psihologică – să intre în aplicare într-un timp cât mai scurt de la adoptarea legii

Nicolae Ciucă a menționat că va fi asigurată susținerea financiară pe termen lung, statul având la dispoziție fonduri naționale și europene.

Înțeleg importanța flexibilității, pentru a ne adapta spectrului acestei boli nemiloase și soluțiilor pe care le aduce medicina.Curajul și tenacitatea celor care au învins această boală, așa cum sunt doamnele cu care am discutat astăzi, oferă speranță și încredere”, a conclus premierul.

Articolul precedentUn bărbat a înjunghiat 11 persoane. Printre victime se numără și fratele acestuia
Articolul următorUn polițist a distribuit în spațiul media poza cadavrului unui tânăr lovit de tren
Jurnalist full-time / Pesimist part-time