Sursa: Facebook

Miniștrii USR PLUS s-au prezentat ieri în fața presei cu demisiile semnate și gata de a fi depuse, printr-o decizie colectivă, însă se pare că fiecare dintre aceștia are ceva de spus pe marginea subiectului.

Aparent, decizia de a ieși din Guvernul Cîțu le aparține fiecăruia în parte, acest aspect fiind explicat aseară târziu de ministrul Cercetării, Inovării şi Digitalizării.

Ciprian Teleman, aripa PLUS, scrie despre ce s-a întâmplat în cele 8 luni de guvernare cot la cot cu PNL și UDMR, chiar dacă în timpul mandatului mai mult a tăcut și nici nu au fost cine știe ce schimbări notabile în ministerul său.

Însă acum, după demisiile semnate, Teleman afirmă că a fost cel puțin un moment în care a vrut să facă un pas în spate, ba chiar l-ar fi avertizat pe șeful său direct, Dacian Cioloș, că misiunea sa este imposibilă.

Am depus jurământul în decembrie plin de entuziasm și de speranță.
Am avut un carnet nou de cecuri albe. Știam că n-o să fie ușor într-o coaliție care a trecut cu poticneli mari de la bun început. Subiectele “sensibile”, SIIJ, alegerile în două tururi, pensiile speciale etc, au fost lăsate la final, la negocierile de la Vila Lac. Văzând rezistența cu dinții încleștați în fața lor, i-am spus lui Dacian că eu nu văd cum aș putea funcționa în acea echipă ca să obțin rezultate. A trecut o noapte și mi-am zis, ce le-ai spus altora ani de zile, să se concentreze pe cum să lucreze cu cei cu care aparent nu se văd soluții, acum trebuie să faci tu. Și am intrat în joc și asta am făcut opt luni. Am căutat soluții, zi de zi, pentru a livra un program cu care formal eram de acord dar pe care fiecare trebuia să-l livreze pe cont propriu.

Ar fi putut merge, chiar așa cu frâna de mână, dar, acolo de unde vin eu, lipsa de predictibilitate în reacții este un comportament care se sancționează decisiv. Și suntem în USR PLUS al naibii de mulți din business. Din acel business în care ai dreptul la o singură greșeală. Pentru două trebuie să ai un credit de idiosincrazie uriaș. Dar când ești cu buzunarul gol, ba unii te mai scot și dator, este misiune imposibilă. Asta ar fi trebuit să vadă mințile strălucite din jurul premierului înainte de a șopti “all-in”.
Programul de guvernare rămâne pe masă
”, asigură Teleman.

Articolul precedentMărul discordiei din Guvern, PNDL 3, devine certitudine: ordonanța de urgență a fost publicată în Monitorul Oficial
Articolul următorPiedone s-a ținut de cuvânt: Reabilitarea locuințelor devastate de incendiul din august, aproape finalizată!