Foto Realitatea financiară

Cristian Ghinea, ministrul demisionar al Fondurilor Europene, este mulțumit de faptul că interimatul a fost preluat de către premierul Florin Cîțu, cel care s-a implicat încă de la început în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„În primul rând, în dialogul meu cu domnul premier Florin Cîţu, am stabilit mai multe detalii despre ce se va întâmpla în perioada următoare, am stabilit oamenii cheie din echipa de PNRR care vor trebui să rămână. I-am propus continuitate, a acceptat, îi ştie şi domnia sa pentru că a lucrat şi el cu ei şi atunci nu ar trebui să se întâmple nimic. Deci, practic, dacă mai sunt întrebări de ultimă oră la de la Comisie oamenii de aici ştiu să răspundă”, a declarat Cristian Ghinea, citat de Agerpres.

De altfel, Ghinea a precizat că s-a consultat cu premierul Florin Cîțu, în privința PNRR, iar faptul că preia interimatul este foarte bine în opinia lui Ghinea. „Are echipa cu care poate să continue, dar nu cred că se mai poate întâmpla nimic pe acest subiect decât vestea bună că va fi aprobat”, a mai declarat Cristian Ghinea.

Ghinea: „Nu este un PNRR al meu, este un PNRR al întregii coaliţii”

Totodată, Ghinea a subliniat că, teoretic, PNRR poate fi modificat sau retras, adăugând că „am fi complet idioţi să facem asta”. „Teoretic se poate modifica PNRR sau retrage dar, repet, am fi complet idioţi să facem asta, mai ales că nu este un PNRR al meu, este un PNRR al întregii coaliţii, a fost îndelung discutat cu prim-ministrul şi cu vicepremierii şi cu ceilalţi miniştrii. Toate echipele din toate ministerele au lucrat la acest plan de ţară şi nu cred, ar fi complet absurd să mai schimbăm ceva”, a mai spus ministrul.

Având în vedere faptul că PNRR a fost „închegat” de către Cristian Ghinea, premierul, care este interimar la „Fondurile Europene” în urma demisiei în bloc a miniștrilor USR PLUS, a precizat că ia în calcul și o posibilă continuare a lui Ghinea în vârful ministerului, ca interimar pentru următoarele 45 de zile.

Guvernul a aprobat prima rectificare bugetară

Articolul precedentGuvernul a aprobat prima rectificare bugetară
Articolul următorCîțu, Ciolacu și două declarații spumoase