Alianța PRO România – ALDE este ceva concret doar pentru liderul celei de-a doua formațiuni, care a anunțat victorios „discuții fructuoase”. Chiar dacă anunțul lui Călin Popescu Tăriceanu dădea ca sigură prietenia politică cu partidul lui Victor Ponta, acesta a explicat că nu dorește un ALDE la guvernare.

Pe 22 Iulie am spus “dacă ALDE iese de la guvernare suntem dispuși să discutăm un proiect politic comun”! Azi am progresat foarte mult în acest sens! Nu am luat decizii – dar am discutat și progresat! Când mai mulți oameni se așează la masă cu intenții bune – sunt șanse mai mari de succes!

Este o nevoie uriașă de schimbare a modului de guvernare a țării/ un “RESET” total al administrației publice și al direcției economice! Trebuie să găsim soluții și oameni capabili să le aplice! Noi Suntem ProRomania- și ținem cu România!”, a scris Ponta pe Facebook.

În urmă cu puțin timp de această reacție a lui Ponta, Tăriceanu pusese însă poze vesele de la masa la care se întâlniseră: „Discuții fructuoase în această dimineaţă cu liderul Pro România, Victor Ponta: am discutat o viitoare colaborare sub forma unei Alianțe politice! ALDE şi Pro România vor avea grupuri parlamentare comune, şi astfel vom fi a treia forță politică parlamentară, după PSD şi PNL. În perioada imediat următoare grupurile de lucru ale celor două partide se vor întâlni pentru a stabili proiectul politic al Alianţei şi protocolul de colaborare”.

Articolul precedentFifor și Arafat au explicat unde s-a greșit în intervenția de la Caracal
Articolul următorCioloș: „Vom strânge semnături pentru candidatul nostru comun și vom vota cu Dan Barna”