Sursa foto: Facebook/ Boris Johnson

Boris Johnson a anunțat, joi, că se retrage de la conducerea Partidului Conservator și din funcția de premier, scrie Digi24.

Oficialul britanic a precizat că partidul pe care l-a condus are nevoie de un nou lider, iar calendarul pentru alegerea unui nou premier va fi anunțat săptămâna viitoare.

Johnson și-a motivat amânarea demisiei deoarece a vrut să-și respecte promisiunea făcută alegătorilor. El s-a declarat mândru de realizările sale, precizând că Regatul Unit a reușit să facă față atât ieșirii din UE, cât și pandemiei de Covid-19.

Regatul Unit este necesar să „continue să progreseze”

Îmi pare rău că trebuie să părăsesc cea mai grozavă slujbă din lume. Sunt extrem de mândru de realizările acestui guvern în ceea ce privește Brexit, pentru a rezolva relațiile noastre cu continentul… pentru a recupera puterea acestei țări de a-și face propriile legi în Parlament”, a spus Boris Johnson, potrivit sursei citate.

Totodată, fostul premier a precizat că este trist că trebuie să renunțe „la cel mai bun post din lume”, afirmând că în politică, nimeni nu este indispensabil. El a dat asigurări că va rămâne alături de poporul ucrainean și le-a mulțumit britanicilor pentru sprijinul acordat.

A fi premier înseamnă să înveţi zilnic. M-am dus în toate colţurile Regatului Unit şi m-am întâlnit cu atâţia oameni animaţi de această originalitate britanică inestmabilă, doritori să ne rezolve vechile probleme prin soluţii noi. Chiar dacă lucrurile se întunecă pentru moment, viitorul nostru împreună este însorit!”, a concluzionat Boris Johnson.

Potrivit Sky News, în semn de protest față de modul de a face politică a premierului Boris Johnson, 54 de membri ai Partidului Conservator au demisionat în această săptămână.

Reamintim că Boris Johnson este un aliat al românilor stabiliți în Marea Britanie. Acesta a precizat în 2017 că românii care lucrează în UK nu ar trebui să fie îngrijorați în legătură cu situația lor după Brexit.

El a precizat în acea perioadă că românii sunt extrem de valoroși pentru societatea britanică. „Am fi nebuni să îi lăsăm să plece înapoi în România”, a spus Johnson.

Conform alephnews.ro, aproape un milion de români au solicitat statut de rezident în Marea Britanie, la cinci ani după Brexit, comunitatea românească fiind a doua cea mai numeroasă minoritate din UK, după Polonia.

Citește și articolul: Boris Johnson, despre Putin: “Nu poate continua așa. Lumea nu poate trăi într-un asemenea șantaj”

Articolul precedentMamele ar putea beneficia, după naștere, de consiliere psihologică
Articolul următorNoi detalii despre femeile ucise de rechin în Egipt: o fetiță a văzut întreaga scenă, rămânând marcată pe viață
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.