Direcţia Generală Anticorupţie Prahova este în centrul unui scandal. Actualul şef, Gabriel Veghiu, este acuzat că nu-şi poate justifica întreaga avere.

Într-un comunicat de presă, Agenţia Naţională de Intergritate (ANI) a anunţată că în cazul şefului DGA Prahova există I diferenţă între averea dobândită şi veniturile realizate de Gabriel Veghiu, diferenţa fiind de 16.000 de euro „VEGHIU GABRIEL-IRINEL – Funcţionar public cu statut special în cadrul D.G.A. – Serviciul Judeţean Anticorupţie Prahova – AVERE NEJUSTIFICATĂ. Agenţia Naţională de Integritate a constatat existenţa unei diferenţe nejustificate în cuantum de 66.047,61 Lei (echivalentul sumei de 16.112,14 Euro) între averea dobândită şi veniturile realizate de către VEGHIU GABRIEL-IRINEL în perioada exercitării funcţiei publice”, se arată în comunicatul ANI.
Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curţii de Apel Ploieşti, în vederea începerii acţiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite şi veniturile realizate de cel vizat de anchetă.  

Gabriel Veghiu a fost reclamat la ANI de către un ofiţer DGA Prahova. Scandalul la această instituţie este însă unul mult mai complex. Pe 16 iunie 2021, Curtea de Apel Ploieşti a decis anularea concursului pentru ocuparea funcţiei de şef al DGA Prahova. Modul în care a fost desemnat câştigătorul concursului a fost reclamat în instanţă de competitorul lui Gabriel Veghiu, nemulţumit de rezultat.

Articolul precedentCioloș, replică pentru Orban și Kelemen: „Nu accept lecții și țâfnoșenie demonstrativă de dragul unei bărbății politice absolut caraghioase”
Articolul următorIohannis a renunțat la un consilier prezidențial, care i-a fost și consilier personal, pentru a-l numi ambasador în SUA
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...