Dăncilă are șanse să primească insignă cu „angajatul săptămânii”. Isărescu, foarte mulțumit de prestația fostului premier

„Lucrează de la birou şi este foarte disciplinată”, a spus guvernatorul despre noul lui angajat, Viorica Dăncilă

Foto: Facebook

Fostul premier PSD, Viorica Dăncilă, pare să se descurce admirabil la actualul ei loc de muncă, din cadrul BNR. Cel puțin asta susține șeful ei, guvernatorul Mugur Isărescu, cel care a spus că Dăncilă „lucrează de la birou şi este foarte disciplinată”.

Mugur Isărescu, despre Viorica Dăncilă: „Nu a luat locul nici unui specialist din Banca Naţională. Domeniul în care dânsa lucrează şi anume economia verde este un domeniu relativ nou şi pentru dânsa dar pentru oricine”

Citește și: Iohannis a anunțat, într-o declarație de presă, demararea proiectului „România Educată”

Ținând să precizeze că Viorica Dăncilă nu a luat locul nimănui, întrucât respectivul job s-ar fi inventat odată cu sosirea ei în instituție, Mugur Isărescu a spus că, cel puțin momentan, nu ar exista absolvenţi de facultate sau de orice studiu în domeniul acesta „şi împreună cu colegii care formează grupul respectiv studiază şi probabil că în toamnă când grupul respectiv, care este încă în formare, va termina o lucrare va ieşi în public cu materialul respectiv”, a adăugat Mugur Isărescu, încercând să explice de ce i-a dat postul Vioricăi Dăncilă și nu altcuiva, poate mai potrivit și mai învățat.

Guvernatorul vrea să se alinieze Europei, angajând mai multe femei pe post de „șef”

Conform declarațiilor lui Mugur Isărescu, alt motiv pentru angajarea Vioricăi Dăncilă îl constituie inclusiv faptul că e femeie, astfel că BNR își dorește ca, pe viitor, să se alinieze normelor europene, urmând exemplul FMI, sau pe cel al Băncii Centrale Europene, unde liderii sunt femei. „Şi ca să vă mai dau o informaţie despre economia verde şi finanţarea în acest domeniu, inclusiv poziţia băncilor centrale, uitaţi-vă la ce este în lume şi veţi vedea că această mişcare nu este câtuşi de puţin dominată de bărbaţi. Deci este un domeniu nou în care ne adaptăm şi noi, să vedem ce se va întâmpla”, a mai afirmat Mugur Isărescu, citat de Newsweek.ro.

Articolul precedentSingura sală multifuncțională pentru persoanele cu dizabilități va fi la Buzău
Articolul următorCioloș, replică pentru Orban și Kelemen: „Nu accept lecții și țâfnoșenie demonstrativă de dragul unei bărbății politice absolut caraghioase”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.