Singura sală multifuncțională destinată persoanelor cu dizabilități din România se construiește la Buzău, fiind un proiect al Consiliului Județean. 

Lucrările au demarat în noiembrie 2020 și sunt finanțate de Compania Națională de Investiții.  

Sala va avea o capacitate de 135 de locuri și va putea găzdui competiţii sportive naţionale şi internaţionale.

Va fi unică în ţară prin dotările de care va beneficia şi va deservi Buzăul, dar şi judeţele limitrofe. Termenul de finalizare al noii săli de sport este de 12 luni. Aproximativ 13 milioane de lei este valoarea investiţiei, banii fiind alocaţi de Guvern, prin Compania Naţională de Investitii.

Primii paşi s-au făcut în urmă cu peste trei ani, când, printr-o hotărâre adoptată în Consiliul Judeţean, o suprafaţă de 4.600 de metri pătraţi, aflată în curtea Liceului pentru Deficienţi de Vedere, a trecut în administrarea Companiei Naţionale de Investiţii.

Unitatea şcolară în curtea căruia va fi demarată construcţia a fost înfiinţată în 1936, fiind în prezent una din cele mai importante instituţii de învăţământ special pentru persoanele cu deficienţe de vedere din zona de sud a ţării.

În prezent, cursurile unităţii sunt frecventate de peste 150 de elevi integraţi în toate ciclurile de învăţământ preuniversitar, aceştia urmând să se numere printre principalii beneficiari ai noii săli de sport, adaptate pentru nevoile lor.

Articolul precedentIohannis a anunțat, într-o declarație de presă, demararea proiectului „România Educată”
Articolul următorDăncilă are șanse să primească insignă cu „angajatul săptămânii”. Isărescu, foarte mulțumit de prestația fostului premier
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...