Sursa: 123rf.com

Acuzații grave la adresa unui polițist al Secției regionale de poliție transporturi Cluj, aduse de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj.

Agentul de poliție a fost reținut inițial pentru 24 de ore, apoi arestat preventiv, dat fiind că este bănuit de luare de mită și complicitate la trafic de influență.

Cea mai recentă faptă imputată polițistului Emanuel Perde datează din 5 iunie anul acesta, când „ar fi remis unei persoane, cercetată în prezenta cauză pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de influență, contra unei sume de 1.000 euro, un proces-verbal de constatare a contravențiilor, necompletat”.

Respectivul document, spun procurorii, urma să fie folosit de către persoana care plătise cei 1.000 de euro pentru a-i ajuta pe cei depistați conducând sub influența alcoolului, astfel încât aceștia să nu mai răspundă pentru fapta săvârșită. Iar modul de lucru nu era ceva nou:

Anterior, în luna februarie a anului 2023, persoana respectivă ar fi primit de la o persoană cercetată pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului suma de 12.000 euro pentru a-i rezolva problema dosarului penal, în sensul înlăturării și distrugerii actelor care atestau consumul de alcool și al recuperării permisului de conducere.

Pentru a crea aparența că-i va rezolva problema, persoana respectivă i-ar fi remis celui cercetat un proces-verbal (obținut de la inculpatul Perde Emanuel tot contra unei sume de 1.000 euro) prin care acesta ar fi fost sancționat doar pentru depășirea vitezei regulamentare, fără ca în cuprinsul documentului să mai existe mențiunile cu privire la conducerea sub influența alcoolului.

Demersurile de mai sus nu au avut rezultatul scontat, astfel că, în luna aprilie 2024, persoana respectivă a fost citată de Judecătoria Gherla în calitate de inculpat, în dosarul penal format ca urmare a conducerii unui autovehicul sub influența alcoolului”.

Acuzațiile aduse polițistului Perde până acum au fost considerate întemeiate de judecătorii de la Tribunalul Cluj, care au dispus „arestarea preventivă pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 06.06.2024 și până la 05.07.2024 inclusiv, a inculpatului P. E., pentru săvârşirea infracţiunilor de complicitate la trafic de influenţă şi luare de mită”. Soluția judecătorilor a fost deja atacată de polițist, care se consideră nevinovat. Sau, cel puțin, nu vrea să fie cercetat în stare de arest.

Articolul precedentInstituțiile UE, pregătite să lupte împotriva dezinformării în cadrul alegerilor
Articolul următorCristian Popescu Piedone: chemare la Vot și Revoltă