Românii continuă să citească cărți, deși lectura trebuie să concureze cu internetul, în preferințele lor. Editurile de carte și-au prezentat bilanțul după încheierea salonului de carte “Bookfest”, desfășurat timp de 5 zile la Romexpo. Fiecare editură a realizat clasamentul celor mai vândute titluri, potrivit culturaladuba.ro.
Radu Paraschivescu, autorul preferat de cititorii Editurii Humanitas
Beestseller la Editura Humanitas a fost ultima carte a lui Radu Paraschivescu, “Noi suntem români. (Nimeni nu-i perfect)”, autor care se află în topul preferințelor cititorilor editurii de ani de zile. Pe următoarele locuri s-au clasat Ioana Nicolaie – “Miezul inimii”, Tatiana Niculescu – “Singur. Viața lui Mihail Sebastian”, Alexandru N. Stermin – “Căzuți din junglă. Poveștile unui explorator.”, Cătălina Dumitrescu – “În interior. Momente de întâlnire cu ține însuți”. În topul vânzărilor la Editura Humanitas Fiction s-au aflat Natsuko Imamura – “Femeia cu fustă violet”, Yukio Mishima – “Zăpada de primăvară”, Francesc Miralles, Angeles Donate – “Un ceai la capătul lumii”, Quentin Tarantino – “A fost odată la Hollywood”, Fiona Davis – “Leii de pe Fifth Avenue”. Cea mai căutată carte la editura Polirom a fost romanul autoarei Elif Shafak – “10 minute și 38 de secunde în lumea asta stranie”, care a fost nominalizat la Booker Prize în 2019, locul secund fiind ocupat de Cristian Tudor Popescu – “Dumnezeu nu e mort. Interceptări. Note informative”, Yoko Tawada – “Memoriile unui urs polar”.
Cărțile de copii, în topul preferințelor românilor
Lider de vânzări al Editurii ALL s-a menținut seria de cărți pentru copii și adolescenți “Pisicile războinice”. Editura Curtea Veche îl situează pe primul loc în topul vânzărilor pe Gabor Maté, cu volumul “Când corpul spune nu”, subiectul fiind legat de somatizare, stres și influența lui asupra sănătății psihice și fizice. Cartea a fost pe primul loc și la vânzările editurii în 2021. Autorul va fi prezent la București între 17-18 iunie, ca speaker la Brand Minds.
În topul Editurii Nemira s-au aflat Rebecca Serle – “O vară italiană”, Kim Stanley Robinson – “Ministerul pentru viitor”,Sarah Pearse – “Sanatoriul”.
Fostul director general al Oracle România a recunoscut că a luat mită de peste 500.000 de euro