Sursa foto: Facebook/ Nicolae Ciucă ( captură video)

PNL și-a comandat un sondaj, pentru a arăta opiniei publice care este intenția de vot – date fiind alegerile prezidențiale și parlamentare din perioada următoare.

Sondajul a fost realizat de The Center for International Research în perioada 24.08.2024 – 30.08.2024, pe un eșantion de 1.099 de subiecți, care ar fi „reprezentativ pentru populația adultă (18 ani și peste) la nivelul României”.

Sondajul a fost realizat „face-to-face (teren, la domiciliul respondenților)”, iar prima întrebare este legată de intenția de vot la prezidențiale:

Dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri prezidențiale, dumneavoastră personal cu ce candidat ați vota?”.

Și, conform răspunsurilor, 25% l-ar alege pe liderul PSD Marcel Ciolacu, iar 16% – pe Nicolae Ciucă. Mircea Geoană, ca independent ar obține 14%, Elena Lasconi (USR) și George Simion (AUR) – 13%, iar Diana Șoșoacă (SOS) – 11%.

În ceea ce privește alegerile parlamentare, tot PSD e „frucea”, cu 31% din ponderea răspunsurilor. Iar clasamentul se păstrează, aproximativ: PNL – 22%, AUR – 14%, USR – 13%, SOS – 10%. Atât de profesional este însă sondajul, încât aici, apare numele AUR cu sigla USR și viceversa. Drept pentru care este posibil ca 13% să aibă AUR, iar 14% – USR.

Cert este că 1% ar lua Forța Dreptei, REPER și PMP. Mai mulți dintre cei chestionați au răspuns că ar vota cu alte formațiuni, nenominalizate – 2%, în timp ce UDMR a ieșit cu 5%.

Articolul precedentProfesorul Bulai, arestat pentru agresiune sexuală
Articolul următorE oficial: pensiile mai mici de 3.000 de lei nu vor mai fi impozitate