Sursă foto: Adevărul
Sursă foto: Adevărul

Ieri a fost promulgată Legea prin care se majorează plafonul până la care veniturile din pensii sunt neimpozabile, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei.

Anterior, Plenul Camerei Deputaţilor a votat proiectul de lege care majorează plafonul privind impozitarea pensiilor – cu 277 de voturi „pentru”, 3 abțineri și un „nu votez”.

Potrivit Administrației Prezidențiale, preşedintele Klaus Iohannis a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (1) al art. 100 din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal şi stabilirea unor măsuri fiscale, alături de alte două acte normative.

De altfel, luni, premierul Marcel Ciolacu asigura că se va dezbate în regim de urgență proiectul care majorează de la 1 octombrie la 3.000 lei plafonul până la care pensiile nu sunt impozitate.

Prima urgență a coaliției PSD-PNL este dezbaterea în regim de urgență a proiectului de lege privind majorarea plafonului de impozitare a pensiilor la 3000 de lei. Adoptăm în proces accelerat acest proiect și dăm astfel timp caselor de pensii să pregătească sistemul pentru a aplica decizia din 1 octombrie”, arăta premierul.

Ar mai fi de spus că proiectul de lege este propus de Grupul PNL din anul 2022, iar în Senat a fost adoptat pe 19 decembrie 2022. Pe 9 februarie 2023 a primit avizul Comisiei pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale, pe 29 martie 2023 – avizul Comisiei pentru politică economică, reformă şi privatizare, pe 28 iunie 2023 – avizul Comisiei juridică, de disciplină şi imunităţi. Iar de atunci, nimic până pe 3 septembrie, când a apărut forma pentru promulgare.

Articolul precedentUn sondaj comandat de PNL plasează PSD pe primul loc la prezidențiale și parlamentare
Articolul următorAmbasadoarea SUA în România, Doamna Kathleen Kavalec, prezentă la Galați, la vernisajul expoziției „Noi, Poporul/We the People”