Jurnalistul Ion Cristoiu se află în plin proces cu istoricul Mădălin Hodor, după ce acesta din urmă îl indicase ca fiind sursă a Securității. Totul a plecat după ce Hodor, angajat al Consiliului Național pentru Studierea Arhivei Securității (CNSAS), a dat un interviu în Newsweek România, în luna mai 2018. În cuprinsul articolului, istoricul făcea referire la o serie de documente pe care le studiase ca cercetător al CNSAS, printre care și unele care făceau referire la numele fondatorului ziarului „Evenimentul zilei“ apărea menționat la categoria „sursă” a Securității, fiindu-i atribuit numele conspirativ „Coroiu”, scrie sursa citată.

Ulterior, Ion Cristoiu l-a dat în judecată pe Mădălin Hodor, solicitând despăgubiri în valoare de 50.000 de lei, proces care se află în apel la Tribunalul București. În primă fază, completul Judecătoriei Sectorului 3 din București, investit să judece cauza, i-a dat câștig de cauză istoricului. Newsweek scrie astăzi despre motivarea judecătorului și ce anume a stat la baza deciziei favorabile pentru istoric. Mai multe detalii, aici.

Articolul precedentȘi-a vândut copilul pentru 15.000 de lei. O femeie din Sălaj și un bărbat din Cluj au fost reținuți pentru trafic de minori, fals în declarații și instigare la fals intelectual
Articolul următorAvocatul Poporului e interesat de spitalele de psihiatrie