Sursa: captură video

Natalia Gavrilița, fost ministru de finanțe în cabinetul condus de Maia Sandu, și premier desemnat săptămâna trecută în Republica Moldova prin decret prezidențial de actualul președinte al țării de peste Prut, s-a mișcat rapid.

La doar o săptămână după ce Maia Sandu a semnat decretul, după consultările cu fracțiunile parlamentare, prim-ministrul și-a strâns echipa care va decide ce e mai bine pentru Republica Moldova. Cabinetul de miniștri, în frunte cu prim-ministrul, a fost confirmat de Parlament, cu votul a 61 de deputați.

Astăzi, membrii cabinetului au depus jurământul, iar Gavrilița a prezentat programul de guvernare, prioritățile pe termen scurt, mediu și lung, dar și miniștrii.

Componența Guvernului de la Chișinău este: Ministerul afacerilor externe și integrării europene – Nicu Popescu, Ministerul afacerilor interne – Ana Revenco, Ministerul economiei – Sergiu Gaibu, Ministerul infrastructurii – Andrei Spînu, Ministerul finanțelor – Dumitru Budeanschi, Ministerul apărării – Anatolie Nosatîi, Ministerul educației – Anatolie Topală, Ministerul culturii – Sergiu Prodan, Ministerul justiției – Sergiu Litvinenco, Ministerul sănătății – Ala Nemerenco, Ministerul mediului – Iuliana Cantaragiu, Ministerul agriculturii – Viorel Gherciu, și Ministerul muncii și protecției sociale – Marcel Spătaru. Ca viceprim-miniștri au fost nominalizați și au depus jurământul Vladislav Kulminski (Reintegrare) și Iurie Țurcan (Digitalizare).

I-am felicitat pe noii miniștri pentru acest moment extrem de important – învestirea unui Guvern integru, susținut de o majoritate parlamentară formată din oameni cinstiți, este ceea ce și-au dorit sute de mii de cetățeni ai Republicii Moldova, care la 11 iulie au ieșit la vot cu speranța de a schimba în bine situația din țară. Este încununarea efortului a zeci de mii de oameni, care ani la rând au luptat contra regimurilor corupte și a nedreptății.

Provocările sunt mari, așteptările cetățenilor sunt și mai mari. Membrii noului Guvern au sprijinul meu și al majorității parlamentare. Acum este important ca fiecare decizie pe care o vor lua să pornească de la interesul și nevoia cetățeanului”, a subliniat președintele Maia Sandu.


Articolul precedentFirea acuză dubla măsură, în ceea ce privește achiziția de autobuze electrice, în Capitală: „Nimeni nu pare deranjat! Sau scandalizat!”
Articolul următorOrban i-a bătut obrazul Ralucăi Turcan: „A fost mâna mea dreaptă”