În majoritatea statelor din Europa, infectările cu Covid-19 au început să crească alarmant, iar guvernele țării au decis să ia măsuri pentru a stopa răspândirea virusului, scrie ziare.com.

Franța este „lider” când vine vorba de noi cazuri de coronavirus, peste 206 mii de infectări înregistrate în ultimele 24 de ore. Cunoscutul oraș Nisa a luat decizia de a introduce, din nou, purtarea măștii în mijloacele de transport în comun.

Chiar dacă numărul de cazuri este foarte mare, guvernul francez recomandă, pentru moment, purtarea măștii, dar primarul orașului turistic Nisa susține că în cel mai scurt timp, măsura va deveni obligatorie.

Este clar că suntem în al şaptelea val care va creşte şi care ne conduce către o începere a şcolii în condiţii de risc ridicat”, a declarat edilul.

Europa se pregătește pentru un nou val de coronavirus

Totodată, în Cipru, autoritățile au reintrodus obligativitatea purtării măștii sanitare în spațiile închise și mijloacele de transport în comun. Decizia vine la doar o lună după ce a fost eliminată această restricție.

Ministrul Sănătății din Cipru, Michalis Hadjipantela, a anunțat că purtarea măștii sanitare în spațiile închise va intra în vigoare de vineri, 8 iulie.

Și în Portugalia, masca este obligatorie în toate mijloacele de transport în comun, după ce la începutul lunii iulie, numărul cazurilor a depășit 30 de mii pe zi. Totodată, în Spania, măștile sunt necesare în toate unitățile sanitare, chiar și în farmacii și în mijloacele de transport în comun.

De altfel, în Grecia, cine nu poartă mască în spațiile aglomerate poate fi amendat cu până la 300 de euro.

În România, numărul cazurilor de Covid-19 s-a dublat, dar pentru moment nu au fost impuse noi restricții pentru diminuarea răspândirii virusului. Ieri, ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat că țara noastră va trece peste acest nou val de Covid fără restricții, recomandând populației să poartă masca de protecție în spațiile aglomerate.

Eu mizez pe un parteneriat cu populația, pe înțelegere, sunt convins că persoanele la risc vor utiliza masca pentru propria protecție”, a spus Alexandru Rafila.

Citește și articolul: Ministrul Rafila a anunțat că vor fi puse din nou în funcțiune centrele de testare Covid

Articolul precedentUn însoțitor de bord de la compania aeriană Lufthansa vorbește despre condițiile dezastruoase din avioane
Articolul următorParlamentul European vrea să pună STOP „Sindromului Italia”. Autoritățile din România nu au luat nicio măsură de protecție a îngrijitoarelor din UE
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.