Eduard Novak, despre Ion Țiriac: „Mama m-a învățat să respect bătrânii”

„Referitor la persoana mea, mama m-a învăţat un singur lucru, trebuie să respecţi bătrânii, trebuie să respecţi oameni în vârstă, aşa că eu pe această temă nu pot să comentez mai mult”, i-a transmis indirect Eduard Novak lui Ion Țiriac.

Foto: preluare Republica

Eduard Novak, ministrul Tinererutui şi Sportului, a răspuns acuzelor marelui fost tenismen, Ion Țiriac, după ce acesta a afirmat, în cursul zilei de ieri, că MTS nu poate tăia finanțarea destinată tenisului, întrucât finanțarea, în realitate, nu ar exista. Mai mult, Țiriac i-a cerut ministrului Novak deblocarea unei sume de 6 milioane de lei, sumă care, potrivit omului de afaceri, i s-ar datora federației de tenis. „Dumnealui e lefter, n-are doi lei în buzunar. El se face că dă bani comitetului, comitetul se face că dă bani jucătorilor. Noi n-am avut bani să facem să jucăm pe zgură la Fed Cup. Tare drag mi-ar fi să se ducă la Guvern şi să spună că are de dat şase milioane la FRT, că e o decizie executorie”, a spus, luni, Ion Ţiriac despre Eduard Novak.

Ion Țiriac, despre Eduard Novak: „M-a întrebat un domn de care n-am auzit în viaţa mea, dar care am înţeles că va fi înlocuit de la MTS. Ce finanţare să taie?”

Astăzi, într-o conferință de presă, ministrul Eduard Novak i-a răspuns lui Ion Țiriac, susținând că respectiva datorie nu există. „Referitor la tenis şi tehnic vorbind, declaraţiile mele au fost pe neparticiparea sportivelor la Jocurile Olimpice. Nu poate o federaţie să declare că motivul neparticipării este accidentarea, când aceste sportive joacă acum la Wimbledon. Putem să vorbim tehnic orice legat de finanţarea MTS-ului, de finanţarea COSR-ului către această federaţie”. Mai mult, ministrul a mai spus că „această federaţie” nu ar fi fost finanţată patru ani de către MTS, și că ar fi avut probleme de natură juridică.

Referitor la persoana mea, mama m-a învăţat un singur lucru, trebuie să respecţi bătrânii, trebuie să respecţi oameni în vârstă, aşa că eu pe această temă nu pot să comentez mai mult

Novak a mai punctat că trebuie văzut despre ce e vorba, pentru că la el încă nu ar fi ajuns această informație, referindu-se, în acest caz, la datoria menționată de Ion Țiriac. „Dacă ar fi fost aşa ceva, cred că şi executorul ar fi fost la uşa noastră. Dar nu ştiu dacă există aşa ceva. Verificăm şi o să ştim exact”, a mai spus ministrul.

Citește și: Orban mai pierde un liberal! Alin Nica: „nu mai este președintele meu!”

Articolul precedentPatrule comune Romsilva – Jandarmerie, în Munții Bucegi
Articolul următorFlorin Cîțu aruncă săgeți otrăvite înspre Orban și acuză dictatura: „Aşa am ajuns în PNL, să-ţi fie teamă să ai o opţiune”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.